• petak, 19. april 2024.
Kažnjeno čak 11.888 vozača
Društvo | Vesti
0 Komentara

Kažnjeno čak 11.888 vozača

4. januar 2022. godine

Saobraćajna policija je, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja – prekoračenje dozvoljene brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, kao i nekorišćenje sigurnosnog pojasa, otkrilia i sankcionisali tokom četiridana novogodišnjih praznika ukupno 11.888 vozača na teritoriji Srbije.

Za četiri dana, policija je iz saobraćaja isključila 1.126 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci 33 vozača. Na trežnjenju u službenim prostorijama policije zadržano je čak 226 vozača koji su imali više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Takođe, 5.685 vozača sankcionisano je zbog prekoračenja dozvoljene brzine, a 1.935 učesnika u saobraćaju zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, navodi se u saopštenju MUP.

Pojačana kontrola saobraćaja na srpskim putevima trajaće do 10. januara, a njen cilj je očuvanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Pripadnici Uprave saobraćajne policije još jednom apeluju na vozače da brzinu kretanja prilagode uslovima puta i da poštuju saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote, dodaje se u saopštenju.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: