• nedelja, 3. decembar 2023.
Policija edukuje maturante u Sremskoj Mitrovici o prevenciji nedoličnog i nasilničkog ponašanja
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Policija edukuje maturante u Sremskoj Mitrovici o prevenciji nedoličnog i nasilničkog ponašanja

9. maj 2023. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, održaće ove nedelje tribine na kojima će informisati maturante o prevenciji nedoličnog i nasilničkog ponašanja, posledicama zloupotrebe alkohola i opojnih droga, o bezbednom i odgovornom ponašanju u saobraćaju, te rizicima i posledicama nepoštovanja saobraćajnih pravila prilikom vožnje.

Tribine će biti održane u svim srednjim školama na području Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.
Cilj ove akcije je unapređenje bezbednosne kulture i zaštite maturanata srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Mladi trebaju biti svesni svoje obaveze da poštuju zakon, lične odgovornosti ako ga prekrše i posledica koje mogu imati u slučajevima da izazovu ili učestvuju u tuči, ometaju javni red, ometaju rad policije, neovlašćeno koriste pirotehnička sredstva, konzumiraju alkohol ili opojne droge ili ugrožavaju svoje i tuđe živote upravljajući vozilom pod dejstvom alkohola, nedozvoljenom brzinom, bez sigurnosnog pojasa ili bez položenog vozačkog ispita.

Pored preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava dodatno kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

U interesu maturanata, roditelja, nastavnika i građana je da maturske proslave proteknu bezbedno i da onima kojima su namenjene ostanu u najlepšoj uspomeni.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: