• sreda, 4. oktobar 2023.
Otvorena prva e-bajk stanica u Srbiji za punjenje električnih bicikala
Vesti
0 Komentara

Otvorena prva e-bajk stanica u Srbiji za punjenje električnih bicikala

22. maj 2023. godine

Prvu e-bajk stanicu u Srbiji za punjenje električnih bicikala, kao i biciklističke trke u okviru manifestacije „Tour de Fruška“, koja je ove godine okupila oko 1.000 učesnika juče je na Fruškoj gori svečano otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

-Veoma sam zadovoljan što ovogodišnja manifestacija ′Tour de Fruška′ već drugi dan zaokuplja pažnju ne samo Vrdnika i Iriga, nego i celokupne sportske javnosti, ali i one javnosti koja želi da Frušku goru očuva i da je unapredi na zdrav i ekološki način- izjavio je Mirović, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora manifestacije.

Mirović je dodao da je u tom svetlu danas na Fruškoj gori otvorena prva stanica za punjenje električnih bicikala, koju su finansirali Pokrajinska vlada i „Movenpick Fruške Terme“.

Predsednik je dodao da će na Fruškoj gori biti otvorene još četiri stanice za napajanje električnih bicikala na raznim tačkama te planine.

-Od izuzetnog je značaja to što smo ovo mesto ′osvojili′ za sport i za biciklizam, i na taj način smo trasirali put kojim Vrdnik i Fruška gora treba da idu – prema ekološkom turizmu, zdravom načinu života, sportu i rekreaciji – rekao je Mirović.

Prema Mirovićevima rečima, u pripremi su brojni drugi projekti koji se tiču uređenja Fruške gore i promocije njenih sadržaja. Planirano je uređenje staze na Stražilovu prema spomeniku Branku Radičeviću, kao i uređenje vidikovca. Takođe, Pokrajinska vlada će, zajedno sa Ministarstvom turizma, finansirati uređenje Vizitorskog centra na Iriškom vencu. To je, kako je Mirović naglasio, važna i velika investicija koja će obezbediti centar u kom će turisti koji prvi put dođu na Frušku goru na jednom mestu dobiti sve neophodne informacije.

-Nastavićemo i sa razvojem saobraćajne infrastrukture. Pokrajinska vlada i Vlada Srbije će zajednički finansirati deonicu od Vrdničke kule do Vrdnika, a plan je da radovi počnu ove godine – istakao je Mirović i podsetio na to da je Pokrajinska vlada minulih godina finansirala gotovo kompletno uređenje Grebenskog puta.

Ove godine u okviru manifestacije „Tour de Fruška“ održava se MTB maraton, E-bajk trka, Trejl trka – Osvajanje Vrdničke kule, Eliminator trka, trka „Mlade nade“ i dečja trka „Gas-gas“.

Današnjem događaju prisustvovao je i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: