• subota, 20. april 2024.
Logoped u Domu zdravlja
Društvo | Hronika | Irig | Vesti
0 Komentara

Logoped u Domu zdravlja

7. maj 2023. godine

Od maja meseca u iriškom Domu zdravlja biće omogućen besplatan logopedski tretman za decu sa teritorije ove opštine. Ovu uslugu za iriški Dom zdravlja finansiraće lokalna samouprava.

Počevši od maja meseca ove godine, četiri puta mesečno će se obavljati redovni individualni logopedski tretmani dece sa govorno-jezičkim smetnjama. Sve potrebne informacije roditelji će blagovremeno dobijati od izabranog pedijatra i nadležnog defektologa.

-Cilj nam je da obezbedimo intenzivan logopedski tretman za decu kojoj je to potrebno, a koji je teško dostupan u velikom broju državnih zdravstvenih ustanova. Opština Irig će finansirati spoljnog logopeda koji će četiri puta mesečno obavljati ove tretmane. Nažalost, sve veći je broj dece koja imaju tu potrebu, a svesni smo da ćemo na ovaj način pomoći roditeljima jer će ova usluga finansijski pasti na teret opštine, a pritom neće morati decu da vode na privatne tretmane u veće gradove, rekao je Nebojša Acin, direktor Doma zdravlja Irig.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: