• Tuesday, 6. June 2023.
Karatisti “Srema” osvojili 12 medalja, spremni dočekuju Balkansko prvenstvo
Sport
0 Komentara

Karatisti “Srema” osvojili 12 medalja, spremni dočekuju Balkansko prvenstvo

23. May 2023. godine

Protekle nedelje u Sportskom centru “Ranko Žeravica” na Novom Beogradu održan je tradicionalni Međunarodni turnir “Roda kup” u organizaciji Karate kluba “Roda Čukarički” i Karate Federacije Srbije, na kome je “Srem” iz Sremske Mitrovice nastupio sa 15 takmičara i osvojio 12 medalja, devet zlata i tri bronze.

Ovaj turnir okupio je preko 1200 takmičara iz Nemačke, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Mađarske, Slovačke i Srbije. Karate klub “Srem” predvođen trenerom Ivom Vinković zauzeo je prvo mesto u katama.

Zlato su osvojili Dunja Berežni, Irena Grujanić i Miona Murić, po dva u katama, Željko Mošić, Aleksandar Rajić i kata tim nade. Bronza je pripala Sari Glumac i Sari Starčević dve u katama. Na turniru su nastupili i najmlađi takmičari “Srema”, Vuk i Kosta Mačkić, Nina Vukas, Dušan Savić, Dunja Likić, ali ovaj put bez osvojene medalje.

– Sledećeg vikenda se održava Balkansko prvenstvo za decu u Baru u Crnoj Gori, gde će u sastavu reprezentacije Srbije nastupiti pet takmičara iz Karate kluba “Srem”. Cilj nam je da nadmašimo prošlogodišnji rezultat i ovoga puta uzmemo jedno zlato više – kaže trener Iva Vinković.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: