• nedelja, 14. jul 2024.
Program pravoslavne psihoterapije u mitrovačkoj bolnici
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Program pravoslavne psihoterapije u mitrovačkoj bolnici

27. april 2023. godine

Opšta bolnica Sremska Mitrovica i Odbor za versku nastavu Eparhije sremske obaveštavaju i podsećaju sve one kojima je potrebna podrška da su zajedničkim naporima i jedinstveno počeli sa realizacijom oglednog programa pravoslavne psihoterapije po uzoru na druge svetske gradove, ali i ranije kliničke prakse naših univerzitetskih centara.

Po uzoru na učitelje srpske psihijatrije i pastirskog bogoslovlja, a ponajpre na redovnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti prof. dr Vladetu Jerotića, redovnog profesora Medicinskog i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ova plemenita saradnja uspostavljena je u Sremskoj Mitrovici, za zainteresovane pacijente sremskog okruga koji se leče na odeljenju psihijatrije, ali i sve one kojima je potrebna pomoć psihijatra ili duhovnika. Ovo je vrlo važan odgovor na sve nedaće i sve učestalije potrebe na polju mentalnog zdravlja našeg društva, ali i primer drugima da se samo zajedničkim snagama i naporima može doći do zdrave mentalne higijene i zdravlja u celini.

Ovaj projekat sprovodi se pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i resorne GU za socijalnu zaštitu, a radionicama mogu da prisustvuju svi hospitalizovani pacijenti koji to žele bez obzira na pol, rasu, versku, nacionalnu ili drugu pripadnost.

Radionice vodi stručno osposobljen tim sveštenika, teologa i veroučitelja koji rade u obrazovnim ustanovama našeg grada i imaju višegodišnje iskustvo na polju duhovnog rada populacije.

Iz Opšte bolnice takođe podsećaju da služba psihijatrije dežura 24 časa tokom čitave godine i svi pacijenti bez izuzetaka će biti zbrinuti preko Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: