• subota, 20. april 2024.
Održana Smotra dramskog stvaralaštva za decu i odrasle
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Kultura
0 Komentara

Održana Smotra dramskog stvaralaštva za decu i odrasle

3. april 2023. godine

U petak, 31. marta, u Pozorištu “Dobrica Milutinović”, a u organizaciji Ustanove za negovanje kulture “Srem”, održana je Smotra dramskog stvaralaštva za decu i odrasle Grada Sremska Mitrovica.

Za Smotru je prijavljeno tri predstave: dve za decu, OŠ “Jovana Jovanovića Zmaja” i Кreativnog studija i teatra “Gartel” i jedna za odrasle, Mitrovačke gimnazije. Dramska sekcija OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, predstavila se publici predtavom “Nojeva farma”, scenarija i režije Dajane Nikolovski, Кreativni studio i teatar “Gartel”, nastupio je sa predstavom “Carski zatočenik”, po tekstu Miodraga Stanisavljevića, u režiji Gordane Lukić, dok je Mitrovačka gimnazija odigrala predstavu “Кako sam ponovo postao normalan”, po tekstu Slobodana Simića, a u režiji Nikole Đurđevića i Stefana Vujasinovića.

Sve tri predstave, svojim trudom osvojile su plasman na viši nivo takmičenja. Obe predstave za decu, selektor Zoltan Fridman, reditelj, uputio je na Zonsko takmičenje dramskog stvaralaštva u Pećince, koje će se se održati 22. i 23. aprila, a Mitrovačku gimnaziju, u kategoriji Dramsko stvaralaštvo za odrasle, uputio je na Vojvođanski omladinski pozorišni festival u Кulu, koji će se održati 27. i 28. maja 2023. godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: