• sreda, 28. februar 2024.
Fudbal 3×3 po prvi put u Srbiji – premijerno u Sremskoj Mitrovici
Sport | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Fudbal 3×3 po prvi put u Srbiji – premijerno u Sremskoj Mitrovici

27. april 2023. godine

Grad Sremska Mitrovica, Sportski savez Grada Sremska Mitrovica i Fudbalski savez Grada Sremska Mitrovica organizovaće 29. i 30. aprila na Trgu Ćire Milekića takmičenje u fudbalu 3×3, koje se po prvi put organizuje u Srbiji, premijerno baš u gradu na Savi.

Prvog dana, u subotu nastupiće seniori (početak 12 časova), obezbeđene su i nagrade, za prvo mesto 120, za drugo 30 i treće 20 hiljada dinara. Prijave za seniore moguće su na sajtu fudbala 3×3 i isključivo se vrše elektronskim putem.

Drugog dana, u nedelju (početak u 9 časova) nastupaće mlađe selekcije, mališani iz Sremske Mitrovice i sa teritorije Grada, učešće će uzeti škole fudbala.

– S obzirom na naše iskustvo organizovanja takmičenja u basketu 3×3 i drugih velikih manifestacija, ukazano nam je poverenje da se fudbal 3×3 premijerno publici u Srbiji predstavi baš u Sremskoj Mitrovici. Takmičenje sa decom radimo promotivno, želeli smo da vidimo kako će da izgleda, neće biti takmičarskog karaktera, a decu će organizovati škole fudbala i klubovi. Želeli smo da ovim turnirom doprinesemo razvoju dečijeg i školskog sporta, kao i da promovišemo novu fudbalsku disciplinu koja će biti veoma popularna kroz nekoliko godina – rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

Prof. dr Dejan Savičević istakao je značaj ove manifestacije za Grad Sremsku Mitrovicu i mlade fudbalere sa antropološkog i sociološkog aspekta.

– Kao stručni kadar uvek podržavamo ovakav vid takmičenja i uključivanje dece u ranu selekciju fudbala. Omogućićemo roditeljima i fudbalskim stručnjacima na nivou grada da imaju uvid u to kakve su trenutne motoričke karakteristike i performanse naše dece. Učesnici su verovatno već igrali fudbal 3×3 u slobodno vreme, sport se pojavljuje i kao trenažni operater u taktičkom i kondicionom radu svakog stručnjaka. Mislim da je ovo dobar impuls za dalji razvoj sporta u našem gradu – kaže Savičević.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: