• subota, 20. april 2024.
Bratimljenje Iriga i mađarskog grada Šikloš
Vesti | Irig
0 Komentara

Bratimljenje Iriga i mađarskog grada Šikloš

3. april 2023. godine

Irig- Povodom dana mađarske opštine Šikloš u tom mađarskom gradiću potpisana je Deklaracija o bratimljenju sa Opštinom Irig. Ceremonija je obavljena, kao što je  i najavljivano, prilikom obeležavanja Dana opštine koja je po mnogo čemu slična opštini Irig. Deklaraciju su potpisali gradonačelnik Šikloša Rigel Gabor i predsednik Opštine Irig, Tihomir Stojaković, koji je u Mađarskoj boravio sa delegacijom ove sremske opštine.

-Naše opštine su slične, pre svega po vinskom turizmu, naši vinogradi su slični. Osim toga, kulturno nasleđe Šikloša je veoma bogato i zato smo došli na ideju da se pobratimimo. U narednom periodu planiramo da razvijamo saradnju i da  zajedno učestvujemo na projektima Evropske unije, da sarašujemo na projektia u oblasti sporta, kulture i turizma,  rekao je Tihomir Stojaković, predsednik Opštine Irig.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: