• subota, 24. februar 2024.
Za asfalitranje ulica u Opštini Beočin 80 miliona dinara od AP Vojvodine
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Za asfalitranje ulica u Opštini Beočin 80 miliona dinara od AP Vojvodine

22. mart 2023. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković potpisala je juče u Pokrajinskoj vladi ugovor za dodelu sredstava putem javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja kojim je opštini Beočin dodeljeno 79.960.468.80 dinara za finansiranje projekta „Rehabilitacija ulica na teritoriji opštine Beočin”.

Zahvaljujući podršci Pokrajine opština Beočin će ovim programom finansiranja sprovesti asfaltiranja i neophodne radove u još 11 ulica kako u Beočin gradu tako i u okolnim mesnim zajednicama.

-Ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu deo su našeg dugoročnog plana lokalnog razvoja i pored značajnih sredstava koje je Opština Beočin ove godine svojim budžetom opredelila, veoma smo zahvalni na podršci Pokrajine jer nam je cilj da u kratkom periodu ravnomerno usmerimo ulaganja u rekonstrukciju onih saobraćajnih područja i puteva koji su za naše građane prepoznati kao prioritetni. Namera nam je da nastavimo sa ulaganjima ne samo u Beočin grad već i u sve područne mesne zajednice od Rakovca do Luga – izjavila je predsednica Janković.

Ugovore je predstavnicima lokalnih samouprava uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, a konkursom je odobreno 47 kapitalnih projekata za 36 lokalnih samouprava za koje je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno skoro 6 milijardi dinara.

– Verujem da će sve investicije doprineti boljem lokalnom ekonomskom razvoju ali i kvalitetnijem životu stanovnika Vojvodine. Najviše sredstava izdvojeno je za projekte iz oblasti saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja a očekujemo i realizaciju projekata iz oblasti zaštite voda, vodosnabdevanja, zdravstvene zaštite, sporta i dr – rekao je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović tokom svog obraćanja.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: