• subota, 24. februar 2024.
Razglednica iz Banja Luke
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Razglednica iz Banja Luke

13. mart 2023. godine

U bratskom gradu Banja Luci otvoren je treći Međunarodni sajam turizma “Banja Luka 2023”. Sajam je otvorio gradonačelnik Draško Stanivuković, a na ovom sajmu učestvuje i Grad Sremska Mitrovica. Кako je rekao Dušan Drča, direktor gradske Turističke organizacije, ovo je prilika da podsetimo sve stanovnike nama bratskog grada na lepote i zanimljivosti koje Mitrovica nudi.

Gradska Turistička organizacija, pod sloganom: “Dođi, doživi, zapamti – grad vredniji od carske kćeri”, predstavlja Sremsku Mitrovicu na način kakav naš grad zaslužuje. Prezentovani su brojni turistički potencijali uz osvrt na Gradsku plažu, SRP „Zasavica“ , a nije izostalo ni predstavljanje tradicije koju Mitrovica neguje, tako da je drevna tehnika pustovanja vune izazvala veliku pažnju posetilaca. Najavljena je “Borba za Sirmijum”- prva OCR trka u Sremskoj Mitrovici, događaj planiran pred sam početak leta, za koji vlada veliko interesovanje, a za koji su prijave takmičara u toku.

Drča je dodao da je mitrovački štand privukao veliku pažnju posetilaca, koji su imali priliku da virtuelno prošetaju kroz naš grad u VR kutku u sklopu štanda i degustiraju slaniše, slatkiše, razna pića – dela lokalnih proizvođača.

Po rečima zamenika gradonačelnice Petra Samardžića, pored izuzetne saradnje, Banja Luku i Sremsku Mitrovicu spajaju neraskidive spone, a to su ljudi, jer veliki broj Mitrovčana potiče iz ovog mesta i okoline. Mitrovčanin u Banjaluci se oseća kao Banjalučanin u Mitrovici – svoj na svome. Od 2008. godine bratske veze naša dva grada su i formalizovane, od tada se još intenzivnije radi na održavanju saradnje i odnosa u različitim društvenim sferama.

Ovaj sajam je prilika da se učvrste veze u oblasti turizma, ali i prilika da Mitrovica prezentuje svoja turistička bogatstva velikom broju posetilaca sajma, zaključio je Samardžić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: