• petak, 31. mart 2023.
Lakše i brže do svakog korisnika
Društvo | Pećinci | Sremska Mitrovica | Stara Pazova
0 Komentara

Lakše i brže do svakog korisnika

24. februar 2023. godine

Na Novosadskom sajmu, 20 februara, Crveni krst Vojvodine uručio je ključeve za 22 automobila organizacijama Crvenog krsta iz opština na teritoriji AP Vojvodine, među kojima i Crvenom krstu Pećinci.

Kako je rekla Gordana Konjević, sekretar pećinačkog CK, s obzirom da je pećinačka opština dosta razuđena, da se najudaljenije mesto od Pećinaca nalazi na 30 km, ova donacija će svakako olakšati rad zaposlenima, ali i volonterima.

– Od sada ćemo biti mobilniji i lakše ćemo stizati do svakog našeg korisnika, brže ćemo realizovati humanitarne aktivnosti, a sve je zaista u interesu upravo ljudi kojima je pomoć Crvenog krsta neophodna. Takođe, značiće nam dosta i za prevoz volontera kada imamo akcije dobrovoljnog davanja krvi, tako da ćemo sada biti u prilici da organizujemo akcije i u drugim mestima, ne samo u Pećincima i Šimanovcima” – rekla je Konjević i dodala da se ove godine planiraju i zdravstveno-preventivne tribine o borbi protiv trgovine ljudima, koje će ova organizacija realizovati zajedno sa licenciranim predavačima po školama i vrtićima na teritoriji pećinačke opštine.

pecinci.org

Crveni krst Vojvodine obezbedio je donaciju od Crvenog krsta Gornje Austrije za nabavku 17 polovnih automobila, a 5.000 eura je dato Crvenom krstu Sremska Mitrovica, kao podsticaj, da grad opredeli dodatna sredstva za kupovinu novog vozila. Pokrajinska vlada dala je podršku za kupovinu 3 polovna automobila i Opština Stara Pazova je donirala 2 polovna automobila.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: