• četvrtak, 18. april 2024.
Miroslav Munižaba pobednik 22. Rumskog likovnog salona
Društvo | Kultura | Ruma
0 Komentara

Miroslav Munižaba pobednik 22. Rumskog likovnog salona

5. januar 2023. godine

Tradicionalno na kraju godine u Кulturnom centru “Brana Crnčević” otvoren je Rumski likovni salon. Na 22. Rumskom likovnom salonu učestvovalo je 38 umetnika, a pobednik je Miroslav Munižaba. Drugu nagradu osvojio je Ivan Cajzlov, dok je treća pripala Predragu Peđi Jovoviću.

Pobednik Miroslav Munižaba iz Sremske Mitrovice se predstavio sa dva rada u kombinovanoj tehnici, enformel sa nekim prepoznatljivim elementima.

– Već duži vremenski period radim slike tog tipa, inspiracija mi je Lazar Vozarević. Slika koja je dobila nagradu je bila izlžena na oktobarskom salonu u Šapcu, zadovoljan sam, to mi je treća nagrada kojun dobijam u Rumi, ovo mi je druga prva nagrada i jednom sam dobio drugu nagradu. Imao sam dve samostalne izložbe u Rumi, a sada ću imati i treću sledeće godine – izjavio je Miroslav.

Vajarka Ljiljana Vojvodić, članica Umetničkog saveta Galerija КC-a je izjavila da je Salon zaista izuzetnog kvaliteta.

– Salon je okupio veliki broj umetnika i nadam se i ubuduće tako, ovde su zastupljeni autori iz celog Srema. Imamo jako aznimljivih tehnika počevši od grafika, slika, neobičnih načina slikanja, izbor je ogroman i to govori o lepoti stvaranja i mogućnostima da svaki umetnik pokaže svoj lični rukopis. To je bogatstvo ovog Salona, bogatsvo ideja i tema takođe. Za svaku pohvalu je pošto su se odazvali pre svega i naši umetnici koji su i ranije učestvovali, a ove godine imamo i nekoliko mladih umetnika i pohvaljujem i te mlade koji su se uključili. Imamo i jednu neobičnost, a to je izložen „Biodiverzitet jezera i park šume Borkovac“ to je jedno remek delo koje je okupilo jako velik broj učesnika i po tome je neobičan. Bio je iuzložen i u Beogradu u Umetničkom paviljonu “Cvijeta Zuzorić – predstavljeno je naše jezero, pluća našeg grada”, izjavila je Ljiljana.

Izložba traje do 21. januara.

ruma.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: