• subota, 18. maj 2024.
Obeležen Dan oslobođenja Šida
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Obeležen Dan oslobođenja Šida

7. decembar 2022. godine

Polaganjem venaca i molebanom za pale borce juče je obeležena 78. godišnjica oslobođenja Šida u Drugom svetskom ratu.

Vence su na spomen-obeležju na gradskom groblju položili predsednik opštine Šid, Zoran Semenović i predsednik SO Šid, Tihomir Stamenković sa saradnicima. Ceremoniji polaganja venaca prisustvovali su predstavnici OO SUBNOR-a, OO Pokreta socijalista, PUPS-a, OO SPS-a, Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva, predstavnici ambasade Rusije u Srbiji i građani Šida. Prigodnim recitalom herojima je odao počast pesnik Slobodan Cvitković.

Predsednik Skupštine opštine Šid položeno je venac i na spomen-ploči palim borcima i žrtvama fašističkog terora na zgradi Kulturno obrazovnog centra u Šidu.

Po završetku ceremonije polaganja venaca, u sali Kulturno obrazovnog centra u Šidu emitovan je dokumentarno-igrani film “Jame u sećanju”, autora Milana Srdića.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: