• nedelja, 21. april 2024.
UNS – DNV poziva na konferenciju o novinarstvu u Vojvodini i znamenitim novinarima u međuratnom periodu
Društvo | Vesti
0 Komentara

UNS – DNV poziva na konferenciju o novinarstvu u Vojvodini i znamenitim novinarima u međuratnom periodu

29. novembar 2022. godine

Udruženje novinara Srbije – Društvo novinara Vojvodine poziva novinare, studente novinarstva i građane na konferenciju posvećenu novinarstvu u Vojvodini između dva rata, koja će biti održana 30. novembra, od 18 sati, u knjižari Bulevar buks, Bulevar Mihajla Pupina 8, u Novom Sadu.

U periodu između dva svetska rata Vojvodina je bila značajan centar srpske štampe. Iako su nakon Velikog rata primat preuzeli prestonički listovi Politika, Vreme, Pravda i u Novom Sadu se razvijala dnevna štampa, formirala su se novinarska udruženja i nastali su prvi tabloidi koji su pisali o brojnim aferama iz tog vremena.

Na konferenciji će biti reči o tome koliko je bilo medija u Vojvodini između dva rata, kako su izgledali politički, ženski, policijski, humoristički listovi, ko su bili najuticajniji novinari i urednici, kakve su bile novinarske plate, kakve su bile posledice cenzure …

Znaćajna tema biće i mediji na jezicima nacionalnih manjina i njihov značaj za razvoj novinarstva u Vojvodini.

Na konfereniciji će govoriti profesori Filozofskog fakulteta u Novom Sadu dr Vladimir Barović i dr Slobodan Bjelica i profesor Učiteljskog fakulteta na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici dr Ferenc Nemet.

Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl uns.dnv@gmail.com i navedete ime i prezime, broj telefona i redakciju.

Radionica je sufinansirana od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: