• četvrtak, 25. april 2024.
Sve više stradalih u saobraćaju
Crna hronika
0 Komentara

Sve više stradalih u saobraćaju

23. novembar 2022. godine

Načelnik Uprave saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Slaviša Lakićević saopštio je da na putevima u našoj zemlji godišnje 500 osoba izgubi život, a više od 3.000 bude povređeno.

Lakićević je na konferenciji povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda rekao da nas ovi podaci upozoravaju na to da bezbednost u saobraćaju nikome nije zagarantovana, već da svako mora dati svoj doprinos tome tako što će poštovati propise i odgovorno se ponašati u saobraćaju.

Na putevima u Srbiji beleži se povećanje broja stradalih u saobraćajnim udesima, naglasio je on i dodao da smo i dalje kao društvo skloni da potcenjujemo opasnosti i rizike učestvovanja u saobraćaju i da svoju bezbednost smatramo zagarantovanom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu uložiti maksimalne napore da se smanji stradanje na našim putevima. Bićemo prisutni na deonicama gde se najčešće dešavaju saobraćajne nezgode, poručio je načelnik.

Prema njegovim rečima, MUP će, osim represivno, nastaviti da deluje i preventivno kako bi uticao na sve faktore koji ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Naš zadatak jeste da se setimo svih žrtava saobraćajnih nezgoda i da pomognemo njihovim porodicama, rekao je Lakićević, izražavajući zahvalnost Saši Stankoviću i Dei Đurđević, koji otvoreno govore o tragedijama koje su ih zadesile kako bi uticali na svest ljudi i doprineli unapređenju bezbednosti saobraćaja i smanjenju stradanja na putevima.

Konferencija povodom Svetskog dana sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda održana je u Beogradu, u organizaciji MUP-a, Agencije za bezbednost saobraćaja i Gradskog sekretarijata za saobraćaj.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: