• subota, 18. maj 2024.
Obeležen Dan evropskih jezika u golubinačkoj školi
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Obeležen Dan evropskih jezika u golubinačkoj školi

10. oktobar 2022. godine

Na inicijativu Saveta Evrope, Evropski dan jezika se proslavlja 26. septembra svake godine od 2001, a kako bi pokazali da vrednuju sve jezike kojima se govori u Evropi i dokazali da mnoge od njih i sami govore ovaj datum obeležen je i u Osnovnoj školi “23. oktobae” u Golubincima.

Učenici starijih razreda su zajedno sa svojim nastavnicama engleskog jezika Miroslavom Vrška Lakatoš i francuskog jezika Draganom Savić, pripremili čas, tokom kojeg su petacima probali da pokažu koliko su evropski jezici slični, ali i lepi u svojoj različitosti. Кao primer su poslužili dani u nedelji, njihovo značenje i izgovor na raznim jezicima. Govorilo se o porodicama jezika, recitovana je poeziju na engleskom, francuskom, nemačkom i ruskom jeziku, đaci su pevali i učili nove reči

Ciljevi ovog časa bili su mnogobrojni, a prema rečima nastavnica, želele su da na ovaj način ukažu na jezičko i kulturno bogatstvo našeg kontinenta, podstaknu učenike na međukulturno razumevanje, motivišu ih na učenje stranih jezika, kao i na celoživotno učenje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: