• nedelja, 21. april 2024.
Nema planova za restrikcije
Društvo | Vesti
0 Komentara

Nema planova za restrikcije

23. septembar 2022. godine

Nema nikakvih planova restrikcija, neće biti odlaganja početka grejne sezone, država će obezbediti dovoljno energije i energenata i za privredu i za domaćinstva, izjavila je sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike Jovanka Atanacković, saopštilo je danas Ministarstvo rudarstva i energetike.

Atanacković je za Juronjuz istakla da preporuke Ministarstva o smanjenju potrošnje energije nisu
obavezujuće i da nema sankcija ako se ne poštuju.

Ukazala je da je Ministarstvo uputilo apel državnoj upravi, javnim preduzećima i lokalnim samoupravama da naprave svoj plan smanjenja potrošnje i naglasila da su od toga izuzete predškolske ustanove, vrtići, škole, bolnice, domovi za stara lica, obrazovne i naučno-istraživačke ustanove i ustanove zdravstvene i socijalne zaštite.

Ocenila je da preporuke za domaćinstva neće uticati ni na čiji komfor i neće smanjiti kvalitet života.

Istakla je da država čini sve da obezbedi dovoljne količine energenata i ukazala da ukoliko uštedimo 15 odsto svakog meseca, na godišnjem nivou to znači da ćemo anulirati uvoz.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: