• petak, 12. jul 2024.
Мitrovica u Gračanici
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Мitrovica u Gračanici

23. septembar 2022. godine

Opština Gračanica proslavila je slavu Malu Gospojinu i Dan opštine, a Svetoj Liturgiji, litiji i Svečanoj akademiji opštine Gračanica prisustvovao je i zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić.

Proslava Dana opštine je institucionalna tradicija Gračanice sa ciljem obeležavanja dana uspostavljanja lokalne samouprave, stuba opstanka srpskog naroda na Кosovu i Metohiji i kreiranja jednog od najznačajnih političkih, institucionalnih, društvenih, kulturnih i prosvetnih centara srpskog naroda.
Čestitavši praznik, Samardžić je istakao zadovoljstvo što se saradnja i dobri odnosi dvaju gradova nastavlja, i ova poseta je dodatno učvrstila prijateljski i bratski odnos Mitrovice i Gračanice, ali i odnos sa srpskim narodom u južnoj srpskoj pokrajini. Кao što je rekao i Episkon novobrdski Ilarion koji je služio Liturgiju, učvršćivanje i građenje takvih odnosa je građenje crkve, jer svako prijateljstvo, svaka saradnja je neka vrsta crkve koja ostaje narodu i budućim pokolenjima.

Tokom prijema kod predsednice opštine Gračanica, Ljiljane Šubarić, dogovorena je i naredna poseta Mitrovčana koja će imati humanitarni karakter. U planu je pomoć i podrška Eparhiji Raško-prizrenskoj, kao i socijalno najugroženijim porodicama Gračanice, a razgovarano je i o budućoj saradnja u oblasti kulture, sporta i turizma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: