• subota, 24. februar 2024.
Pećinačko kulturno leto: Festival muzike, narodne igre i gastronomije
Hronika | Pećinci
0 Komentara

Pećinačko kulturno leto: Festival muzike, narodne igre i gastronomije

5. avgust 2022. godine

Pećinačko kulturno leto, koje organizuje Kulturni centar pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave, ove godine biće održano po osmi put od 7. do 20. avgusta u Kupinovu, Pećincima i Šimanovcima.

Već u nedelju, 7. jula, u okviru Sabora Majke Angeline ispred hrama Svete Trojice, u 11.00 časova, Kulturni centar je pripremio bogat kulturno-umetnički program, što je prva manifestacija u okviru Pećinačkog kulturnog leta. U okviru programa nastupiće Vokalni sastav “Vera, Nada, Ljubav” Pećinci na čelu sa dirigentkinjom Bojanom Radivojević iz Brestača, KUD „Kupinik“ iz Kupinova, DNNT „Pećinci“ iz Pećinaca, KUD „Izvor Donji Tovarnik“ i KUD „Miloje Beljinac“ iz Skele, kao i članovi UG „Svitac“ iz Deča.

Centralna aktivnost najveće kulturne manifestacije u opštini održaće se u nedelju 14. avgusta na šetalištu u Pećincima za kada je pripremljen bogat kulturno-umetnički program.

Svoje kulinarsko umeće od 17.00 časova imaće priliku da pokažu svi zainteresovani meštani u okviru Kotlićijade koja se organizuje u saradnji sa Savetom Mesne zajednice u Pećincima, dok će u 18.00 časova biti otvorena gastronomska manifestacija „Kolači naših baka“ koja se organizuje u saradnji sa Udruženjem žena „Sremica“ iz Pećinaca, a u okviru koje će se predstaviti oko 20 udruženja žena iz zemlje i regiona.

Za 19.00 časova zakazan je defile članova kulturno-umetničkih društava sa teritorije opštine Pećinci koji će prošetati ulicom Slobodana Bajića, a zvanično otvaranje centralne manifestacije zakazano je za 19.30 časova nakon kojeg će uslediti smotra narodnih igara i pesama u okviru koje će se predstaviti: DNNT „Pećinci“ iz Pećinaca, KUD „Iskon“ iz Šimanovaca, KUD „Kupinik“ iz Kupinova i KUD „Izvor“ iz Donjeg Tovarnika, kao i Pevačka grupa „Mali svitac“ iz Deča. Nakon toga, u 21.00 čas, publika će biti u prilici da uživa u koncertu Petra Mitića sa bendom.

17.00 Kotlićijada
18.00 Kolači naših baka
19.00 Defile folklornih društava
19.30 Smotra narodnih igara i pesama
21.00 Koncert Petra Mitića sa bendom

Za subotu 20. avgust na letnjoj sceni u Šimanovcima sa početkom u 20.00 časova u okviru manifestacije „Dani Šimanovaca“, pećinački Kulturni centar je organizovao Koncert varoške muzike u okviru kojeg će se predstaviti Đorđe Čavić i orkestar Ivana Makevića iz Pećinaca.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: