• petak, 19. april 2024.
GRGUREVCI: Asfaltom do Popovog čota
Sremska Mitrovica
0 Komentara

GRGUREVCI: Asfaltom do Popovog čota

4. avgust 2022. godine

Rekonstrukcija Devojačkog, odnosno Crvenog puta, koji od centra Grgurevaca vodi ka Popovom čotu na Fruškoj gori, nastavljena je ovih dana.

Prema rečima zamenika gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petra Samardžića, ovo je samo nastavak ulaganja u ruralnu putnu infrastrukturu na području grada, za šta je do sada uloženo preko pola milijarde dinara sa viših nivoa vlasti.

Trenutno je u toku druga faza rekonstrukcije ovog puta, od grgurevačkog Lovačkog doma do Popovog čota u dužini od kilometar i po, a ukupna vrednost radova koje finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iznosi 20 miliona dinara.

– U te radove su uključeni pre svega pripremni radovi koji su sada u toku i koji podrazumevaju uklanjanje panjeva, korenja, sečenje rastinja i šiblja duž trase, zatim zemljane radove, kolovoznu konstrukciju i odvodnjavanje, odnosno izradu betonskih propusta i čišćenje postojećeg jarka – rekao je Samardžić i dodao da će novi put biti izgrađen u širini od tri metra, sa bankinama sa obe strane.

U ime meštana, zadovoljstvo obimnim infrastrukturnim radovima koji se u poslednje vreme odvijaju u Grgurevcima, izrazio je predsednik Saveta mesne zajednice Duško Krstić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: