• četvrtak, 22. februar 2024.
Početak uređenja Kulturnog centra u Rumi
Društvo | Projekti | Ruma
0 Komentara

Početak uređenja Kulturnog centra u Rumi

31. jul 2022. godine

Ruma – Na oglasnom prostoru Kulturnog centra “Brana Crnčević” u Rumi odnedavno je postavljen led ekran putem kog će građani moći da se informišu o program ove kulturne ustanove. Investicija možda ne deluje značajna, ali ona je uvod u sveobuhvatne radove na uređenju objekta, među kojima je i zamena sedišta i podova u Velikoj Sali. Kao deo radova i ulaganja na obnovi ovog značajnog objekta, svakako je najavljeno i postavljanje led ekrana.

-To je jedan lep uvod u sveobuhvatnu rekonstrukciju našeg Kulturnog centra koji nije uređivan od davne 1986. godine kada je sagrađen. Najpre su zamenjeni led ekrani, potom kreću radovi na krovu, zatim i zamena sedišta, đto očekujemo da će krenuti narednih dana, a potom i zamena mermernih ploča na ulazu u sam KC i krečenje KC-a. Nadam se da ćemo već na jesen imati kompletno renoviran objekat Kulturnog centra, a u zimsku pozorišnu i bioskopsku sezonu ulazimo u jednom lepom ruhu – rekla je Aleksandra Ćirić, predsednica Opštine Ruma.

Podsećamo da je Ministarstvo kulture i inforisanja odobrilo sredstva po konkursu „Gradovi u fokusu“ za obnovu podai sedišta u Velikoj sali, a Opština Ruma dodaje sredstva za ovu namenu, ali i za uređenje spoljašnjosti objekta. Ministarstvo je odobrilo sredstva u iznosu od sedam, a Opština Ruma dodatna četiri miliona dinara.
-Velika dvorna će poprimiti potpuno drugačiji izgled. Došli smo do toga da sve menjamo i da će se festivali održati u mnogo boljim uslovima. Jer nije lako sedeti i pratiti programe koji dugo traju na istrošenim stolicama koje nisu obnavljane 36 godina, od kada je ovaj objekat i podignut. Dobili smo sredstva i za spoljašnje uređenje objekta. Pored svega očekujemo i postavljanje slova koja označavaju Kulturni centar, kao i uređenje spoljašnjosti u smislu isinskog pranja staklenih i fasadnih površina i farbanja fasade i kao i uređenje mermernih površina. Nadam se da ćemo do jeseni završiti i reparaciju sedišta i poda, rekla je Katarina Filipović, direktorka Kulturnog centra “Brana Crnčević” Ruma.

Kulturni centar konkurisao je kod Ministarstva sa projektom „Od glinenih blizanaca do bronzanih truba“ čiji simboličan naziv ukazuje na dugo kulturno nasleđe, od neolita i arheološkog lokaliteta Gomolava na kom je pronađena figurina glineni blizanac do modernog doba i današnjeg sdimbola Rume – spomenik trube na Gradskom trgu.

S.B.

Projekat “Ruma u fokusu-unapređenje ustanova kulture” je sufinansiran od strane Opštine Ruma.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: