• sreda, 24. april 2024.
Novi objekti kompanije “KITE” D.O.O. u Sremskoj Mitrovici
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Novi objekti kompanije “KITE” D.O.O. u Sremskoj Mitrovici

8. jun 2022. godine

KITE Zrt je 2017. otvorio svoju ćerku firmu u Srbiji, pod nazivom KITE d.o.o., čiji je glavni zadatak veća zastupljenost najmodernije poljoprivredne tehnologije, uz adaptaciju lokalnim uslovima. Namenjeni istom cilju su i novi logistički centri u Čeneju i Sremskoj Mitrovici. Razvoj kompanije KITE d.o.o. u Srbiji ostvaren je zahvaljujući programu investicione pomoći za Zapadni Balkan Mađarske agencije za promociju izvoza – HEPA, koji je pokrenulo Ministarstvo spoljnih poslova u Mađarskoj.

U decembru 2020. godine, pomoću nepovratnih sredstava Agencije HEPA, u iznosu od 478.396.571 forinti, počeli su radovi na izgradnji sedišta firme u Čeneju i poslovne jedinice u Sremskoj Mitrovici. Zvanična otvaranja ovih logističkih centara će se održati početkom juna 2022. godine.

U poljoprivrednom okruženju Srbije, KITE Zrt je prisutan od 2017. godine. Kompanija je tada postala ekskluzivni distributer John Deere poljoprivrednih mašina i opreme  i otvorila KITE d.o.o. u Novom Sadu, ćerku firme KITE Zrt u stopostotnom vlasništvu. Sledeći korak u unapređenju saradnje sa svojim partnerima je bilo otvaranje poslovne jedinice u Bačkoj Topoli 2019. godine. Ovaj projekat je realizovan uz finansijsku podršku Fondacije “Prosperitati”. Na ovoj lokaciji je od početka izgradnje novog objekta primenjen princip matičnog preduzeća koji KITE Zrt uvek ima na umu prilikom usluživanja svojih partnera. To je da se formira odgovarajuće, moderno okruženje za prodaju mašina i agronomskih proizvoda, prodaju delova, kao i pružanje  usluga servisa koji omogućavaju primenu najsavremenije tehnologije.

Predstavništvo KITE d.o.o. u Novom Sadu je donedavno svoje poslovanje obavljalo u zakupljenom prostoru, što je sada promenjeno zahvaljujući novoizgrađenom objektu u sopstvenom vlasništvu, u Čeneju. Novoizgrađeni objekat KITE d.o.o. ispunjava sve principe savremenog poslovanja. U zgradi se nalazi celokupna uprava firme, teritorijalna komercijalna i servisna služba sa kompletnom dijagnostikom i opremom za rad.

Objekat u Čeneju je lociran nedaleko od dosadašnjeg centralnog predstavništva u Novom Sadu, uz bolje obezbeđene uslove logističke podrške. Novoizgrađeni distributivno-logistički centar u Čeneju udaljen je od auto-puta 5 km. To obezbeđuje brži i efektivniji prevoz robe ne samo iz Mađarske već i drugih država dobavljača, a ujedno i lakši pristup partnerima iz Srbije, kako onima iz ruralnog područja tako i gradskih sredina.

Novoizgrađeni distributivno-logistički centar u Čeneju prostire se na površini od jednog hektara. Od toga, upravna zgrada sa svim pratećim objektima izgrađena je na površini 1.700 m2.  U zgradi se nalazi kancelarijski prostor za upravu kompanije i za zaposlene u prodaji, izložbeni prostor, zatim servisna radionica površine 200 m2 za pružanje servisnih usluga uz korišćenje najsavremenije dijagnostike i alata, kao i edukativni centar površine 100 m2, za održavanje raznih obrazovnih programa za zaposlene i poslovne partnere. Izgrađeni su i magacini zatvorenog tipa na površini 300 m2 za skladištenje rezervnih delova i opreme, kao i proizvoda iz domena agronomije. Za skladište mašina na otvorenom obezbeđen je prostor od 2.000 m2, u okviru kojeg se nalazi i bescarinska zona. Deo otvorenog prostora rezervisan je i za demonstraciju mašina u radu. 

Na Čeneju će ubuduće svoje radne zadatke obavljati kompletan kolektiv koji je donedavno radio u predstavništvu u Novom Sadu, s tim što će KITE d.o.o. biti veći za pet novih radnih mesta, s obzirom na to da se proširuju kapaciteti u sektoru servisa, prodaje rezervnih delova i u poslovima održavanja.

Među strateškim ciljevima kompanije KITE d.o.o. je da, po ugledu na matičnu kuću KITE Zrt, svojim partnerima približi tehnologije iz ponude i učini ih dostupnim u krugu 70 km. Značajna tačka u ostvarenju ovog plana je i  izgradnja logističkog centra u Sremskoj Mitrovici. Ovaj objekat će predstavljati bazu poslovanja KITE d.o.o. u Sremu, jednoj od tri regije Vojvodine, poznatoj po svom velikom poljoprivrednom potencijalu sa oko 300.000 ha obradivog poljoprivrednog zemljišta.

Poslovna jedinica u Sremskoj Mitrovici je kompleks objekata površine 1.000 m2, a celokupan prostor, kako zatvoren tako i otvoren, obuhvata površinu 2,1 ha. Kompleks sadrži kancelarijske prostorije za obavljanje poslova administracije i prodaje, izložbeni prostor, servisnu radionicu površine 200 m2, koja je opremljena tako da se usluge servisiranja mogu raditi istovremeno na više mesta. Zatvoren skladišni prostor, koji će se koristiti kako za rezervne delove, opremu, tako i proizvode iz sektora agronomije, izgrađen je na površini 100 m2. Osim ovoga, u okviru kompleksa u Sremskoj Mitrovici obezbeđen je i prostor površine 1.000 m2 namenjen za skladištenje mašina na otvorenom i demonstraciju mašina.

U Sremskoj Mitrovici poslovnim saradnicima i partnerima na raspolaganju će biti potpuno nov tim za obavljanje komercijalnih poslova. U novoj poslovnoj jedinici otvoreno je i šest novih radnih mesta. Novozaposleni su već prošli period učenja, s obzirom na to da je njihova obuka počela još u poslednjem kvaratalu 2021, kada su došli u KITE d.o.o. U toku ovog perioda oni su se upoznali sa različitim aspektima rada kompanije i poslovnim tokovima.

*O KITE d.o.o.

KITE Zrt je vodeći mađarski poljoprivredni integrator, koji prednjači u razvoju poljoprivrednih tehnologija, a stečeno iskustvo, rezultate i znanja deli sa partnerima u cilju postizanja što efikasnije organizacije proizvodnje. Uspeh rada KITE Zrt potvrđuje i podatak o prometu od blizu 400 milijardi forinti.  Promet je ostvaren plasmanom najsavremenijih svetskih tehnoloških proizvoda iz oblasti agronomije i poljoprivredne tehnike. KITE Zrt. svoje prisustvo u Srbiji beleži od 2013. godine, kada je stupio u kontakt sa fabrikom đubriva “Eliksir Zorka” s kojom i danas  uspešno sarađuje.

Celokupna poslovna filozofija i sistem poslovanja koji karakteriše decenijski rad KITE Zrt primenjeni su u KITE d.o.o. u Srbiji, što se pokazalo veoma uspešno. Učeći od najboljih, uprkos činjenici da je relativno nova kompanija na tržištu Srbije, KITE d.o.o. je zabeležila impresivne rezultate. Za nepunih pet godina postojanja, čak četiri godine uzastopno, zahvaljujući ostvarenim rezultatima, tržišni su lideri u prodaji zapadnih traktora, sa ukupno preko 400 prodatih različitih tipova pogonskih i priključnih  mašina godišnje i prosečnim obrtom od  preko 35 miliona evra godišnje. Brz tempo razvoja kompanije doveo je do toga da se broj zaposlenih za četiri godine utrostruči. Samo u 2022.  KITE d.o.o. je svoj tim od otvaranja proširio sa bilizu 90 zaposlenih sa daljom tendencijom rasta zaposlenih. Da je cilj kompanija KITE Zrt i KITE d.o.o. izgradnja uspeha i učvršćivanje partnerstva sa saradnicima, potvrđuju novi servisno-prodajni centri u Čeneju i Sremskoj Mitrovici. Ovi savremeni objekti nisu samo ogledalo uspeha kompanija KITE Zrt i KITE d.o.o. u Mađarskoj i Srbiji već i bilateralne uspešne saradnje dve države. 

U periodu pandemije virusa korona i globalne ekonomske krize, posvećenošću i velikim zalaganjima svih zaposlenih, kao i neizmernoj pomoći i podršci matične kuće kompanije KITE Zrt i Neprofitne organizacije HEPA (Mađarska agencija za razvoj izvoza/Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt), u okviru projekta Programa za podršku investicijama Zapadnog Balkana, kompanija KITE d.o.o. sada je bliža svojim korisnicima, partnerima i prijateljima više nego ikad!

Osnovna delatnost kompanije KITE d.o.o. jesu prodaja i servis poljoprivredne mehanizacije, prodaja motornih ulja i maziva, snadbevanje originalnim rezervnim delovima. Osim segmenta obuhvaćenih delatnošću u sektoru poljoprivrednih mašina, u aktivnosti kompanije je i prodaja semena, mineralnih đubriva, sredstava za zaštitu bilja, kao i otkup merkantile, što sve spada u sektor Agronomije.

Prodajni  asortiman kompanija KITE d.o.o. je obiman i raznovrstan, a čine ga lideri svetskog tržišta u kvaliteta. Uz poljoprivrednu mehanizaciju najpopularnijeg, a ujedno i najpoznatijeg, kao i verovatno najvećeg proizvođača poljoprivredne mehanizacije na svetu JOHN DEERE, tu su još i proizvodni programi kompanija JCB, KUHN, JOSKIN, LKT, ALPEGO, ZAGO, DEGENHART, GRASDORF, GERINGOFF, IRRIMEC, OTECH, SIPTEC……

U ponudi John Deere mašina su bezmalo sve mašine od setve do žetve. Tako osim vodećih traktora i univerzalnih žitnih kombajna, u prodajnoj paleti su i silažni kombajni, prese, prednji traktorski utovarivači, sejalice, prskalice, zatim sistemi za satelitsko navođenje, kao i savremene tehnologije za preciznu poljoprivredu. Korisnici John Deere mašina na raspolaganju imaju i proaktivne servisne usluge na daljinu. Osim mašina namenjenih poljoprivrednoj proizvodnji kompanija KITE d.o.o. u svojoj ponudi ima i John Deere program mašina za održavanje parkova i drugih zelenih površina, kao i mašina za obavljanje komunalnih delatnosti – popularni John Deere Turf program.

Osim segmenta obuhvaćenih delatnošću u sektoru poljoprivrednih mašina, u aktivnosti kompanije je i prodaja semena, mineralnih đubriva, sredstava za zaštitu bilja, kao i otkup merkantile, što sve spada u sektor Agronomije.

Sektor Agronomije u preporukama poljoprivednim proizvođačima poseban akcenat daje na sigurna i dokazana rešenja u gajenju najvažnijih poljoprivrednih vrsta. Prioritet sektora Agronomije predstavlja pronalaženje i preporuka najboljih tehnologija proizvodnje, što omogućava dostizanje sigurnih i kvalitetnih  prinosa. Svoj rad sektor Agronomije usmerava ka glavnom cilju u ovom polju rada – isplativost poljoprivredne proizvodnje! Tim sektora Agronomije, svako ponaosob svojom stručnošću i velikim zalaganjem, izuzetno doprinosi distributivnosti i vidljivosti  ponude, koja je sastavni deo plasmana proizvoda i usluga  kompanija KITE d.o.o.

Kompanija KITE d.o.o. je 2019. osnovala PAT odeljenje, a ove godine je oformljen KITE d.o.o. sistem za precizno upravljanje poljoprivrednom proizvodnjom po uzoru na KITE PGR sistem iz Mađarske. Cilj stvaranja ovog sistema je objedinjavanje trenutnih ponuda sektora mehanizacije i agronomije, prožetih savremenim alatima precizne poljoprivrede. Krajnji proizvod će biti kreiranje proizvodnih tehnologija sa kojima će se rešavati kompleksni zahtevi klijenata, kao i usaglašavanje sa odrednicama održive poljoprivredne proizvodnje.

Tokom 2021. godine KITE d.o.o. stručnjaci su postavili prve oglede ovog tipa, a u 2022. godini je proširen tim stručnjaka, što pruža mogućnost za kvalitetno posvećivanje sve većem broju zainteresovanih klijenata koji žele da se uključe u savremene tokove poljoprivredne proizvodnje.

Paket usluga od 2022. godine podrazumeva uzorkovanje zemljišta i formiranje varijabilnih mapa za đubrenje i setvu, iznajmljivanje mašina koje imaju mogućnost varijabilne aplikacije, monitoring useva savremenim alatima, agronomske proizvode i savetodavne usluge stručnjaka.

Preduslov za preciznu poljoprivrednu proizvodnju je ispunjen s obzirom na to da je kompletna teritorija Vojvodine pokrivena KITE RTK mrežom. Referentne farme su već prošle godine započele tranziciju i u 2022. krenule da u svojim proizvodnjama primenjuju različite alate precizne poljoprivrede.

Ključna stavka u organizaciji KITE d.o.o.  je odeljenje proaktivne servisne službe. koje čini 18 dobro organizovanih mobilnih jedinica. Na raspolaganju servisne terenske službe je 15 servisnih vozila opremljenih svim potrebnim, kako konvencionalnim tako i specijalnim alatima za popravku mašina. Svi članovi servisnog tima redovno, kroz obuke u trening centrima, unapređuju svoja znanja, kako bi svoju profesionalnost podigli na najviši nivo.

Svi objekti KITE d.o.o. su izgrađeni u skladu sa standardima matične kuće i dobavljača. Ukupna površina servisnih radionica u logističkim centrima veća je od 600 m2, što omogućava istovremenu popravku najmanje 15 mašina, čak i kod mašina sa kućištima velikih dimenzija. Pored tradicionalnih alata, radionice su opremljene specijalnim alatima za dijagnostiku i popravku. Nabavka ovih specijalnih alata je kontinuirana, tako da se popravka novih modela može obaviti brzo i profesionalno. Dijagnostički alati i licencirani softver obezbeđuju brzo otkrivanje kvara, bilo tokom popravki u sopstvenim radionicama KITE d.o.o ili kod partnera.

Za skladištenje delova, posebno u ovu nameni, obezbeđena je površina veća od 500 m2. Skladišta mogu da prime više od 50.000 artikala različitih veličina i mase zahvaljujući savremenom sistemu visokih polica i visokoregalnim viljuškarima. Izdavanje rezervnih delova se obavlja u prodajnim salonima modernog dizajna, gde kupci mogu da vide i uvere se u kvalitet komponenti, habajućih delova i maziva. U radu KITE d.o.o uvek se misli na najmlađe za koje je obezbeđen poseban kutak u kom se mogu kupiti ali i ispobati brojne makete i igračke.

KITE Zrt iz Mađarske prepoznao je potencijal srpskog poljoprivrednog sektora i osnivanjem KITE d.o.o. je i dokazao da vredi ulagati u Srbiju, s obzirom na trenutni privredni ambijent. KITE Zrt duboko veruje da su sopstvena stečena znanja i poznate tehnologije koje su testirane u Mađarskoj primenljive i u Srbiji preko sestrinske firme. Time se doprinosi i otvaranju novih radnih mesta i povećanju BDP-a zemlje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: