• sreda, 24. april 2024.
Zasavčani dobili Poštu
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Zasavčani dobili Poštu

4. maj 2022. godine

Sredinom marta meseca nakon više godina ponovo je počela sa radom poslovnica Pošte u Zasavici 2.
Na jednoj od poslednjih sednica saveta Mesne zajednice Zasavica 2 , razmatrano je o mogućim pravcim daljeg razvoja i modernizacije sela. Savet je tom prilikom zauzeo stav da treba pokrenuti inicijativu za ponovno otvaranje poslovnice Pošte Srbije u postojećim prostorijama.

-Ukoliko želimo da jedno selo živi i da se razvija neophodno je da meštanima obezbedimo uslove ukoliko ne identične onima u gradu, bar slične. Selo treba da ima prvenstveno školu, da ima zdravstvenu ambulantu, prodavnicu, da ima Poštu, jer na taj način ljudi koji žive u ruralnim sredinama svoje potrebe mogu da zadovolje bez odlaska u grad, ili većinu njih. Za stariju populaciju to je možda od posebnog značaja, jer njima često nije ni jednostavno ni lako da odu u Sremsku Mitrovicu. Upravo s tim u vezi, Savet je uputio molbu gradonacelnici Sremske Mitrovice Svetlani Milovanović da u skladu sa svojim nadležnostima inicira ponovni početak rada poslovnice Pošte u našem selu i kao rezultat naših napora, sada i imamo otvorenu poslovnicu koja radi dva puta nedeljno – kaže Miroslav Marić, predsednik saveta.

On napominje da je veliki značaj otvaranja poslovice Pošte u Zasavici 2 i da zadovoljstvo ovom novinom meštani nisu krili, te da su je sa radošću dočekali.

-Jedan dobar deo naših meštana su korisnici starosnih penzija, odnosno starija lica, koja su ranije radi zadovoljavanja svojih potreba u domenu platnog prometa morala da odlaze u najbliže poslovnice pošte u drugim mestima, što je za njih predstavljalo dodatnu obavezu, kao i dodatni trošak. Sa otvaranjem Pošte to više neće morati da čine što je veliko olakšanje, mora se priznati, za sve njih. Pored ove kategorije, korist od otvaranja poslovnice će imati i ostali meštani u smislu usluga platnog prometa – plaćanje računa, transfer novca, prijema i dostave pošiljaka, naročito onih sa ličnom dostavom i dr – dodaje Marić.

On ističe da je u uslovima pandemije virusom kovid 19, otvaranje poslovnice bilo ne samo društveno potrebno nego i zdravstveno opravdano.

-Vidim da su moji meštani zadovoljni i to je ono što je meni kao predsedniku saveta najbitnije. Važno je da kvalitet života u našem selu bude na jednom visokom nivou, a rad Pošte će tome u jednoj određenoj meri svakako doprineti – zaključuje Marić.

D. Tufegdžić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: