• subota, 28. maj 2022.
Dodeljene godišnje nagrade novinarima
Vesti
0 Komentara

Dodeljene godišnje nagrade novinarima

23. decembar 2013. godine

Otkrivanje spomen ploceDivoš – Otkrivanjem spomen ploče i presecanjem vrpce, u svečanoj sali u Divošu otvorena je spomen biblioteka „Dimitrije Frušić“. Time je svoj rad započela prva divoška biblioteka koja je nastala na inicijativu Zavičajnog kluba novinara „Dimitrije Frušić“ iz Sremske Mitrovice, a uz svesrdnu pomoć Udruženja novinara Srbije, nekoliko novinskih redakcija i pojedinaca.
Kao najveći pojedinačni donatori i dugogodišnji prosvetni radnici koji su svoje prve prosvetiteljske korake načinili upravo u Divošu, spomen ploču svečano su otkrili Gordana i Živko Ristić iz Rume, dok su vrpcu presekli Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović i predsednik Izvršnog odbora Udruženja novinara Srbije Petar Jeremić.
Tom prilikom, Zavičajni klub novinara „Dimitrije Frušić“ dodelio je istoimenu godišnju nagradu novinarki „Sremske televizije” Sofiji Višanović za seriju emisija iz kulture „Sremart“, kao i nagradu „Dr Petar Drezgić“ novinaru „Sremskih novina“ Stevu Lapčeviću za repotaže o selu i poljoprivredi. Takođe, Zavičajni klub dodelio je nagradu Smiljki Kostić koja je u izboru redakcije „Večernjih novosti” izabrana za najboljeg dopisnika ovog lista.
Inače, za biblioteku koja bi trebala da ima 5000 knjiga, redakcija emisije „Knjiga solidarnosti“ Radio Beograda Jedan, koju uređuje Mihailo Šćepanović, revija „Selo“,  „Sremske novine“, UNS, novinarka „Studija B“ Milica Lapčević, novinari Duško Petrović i Vasa Dedić, kao i drugi donatori među kojima su i Gordana i Živka Ristić, sakupili su do sada 2100 knjiga različitih žanrova koji će stajati na raspolaganju svim ljubiteljima pisane reči.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: