• sreda, 24. jul 2024.
Salaščanka među stipendistima Pokrajinske vlade
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Salaščanka među stipendistima Pokrajinske vlade

5. maj 2022. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o finansiranju stručne prakse u pokrajinskim institucijama za 11 najboljih studenata koji su u protekloj kalendarskoj godini diplomirali na fakultetima sa sedištem u AP Vojvodini, a među njima našla se i Verica Grković iz Salaša Noćajskog.

-Narednih godinu dana 11 najboljih diplomiranih studenata sa naših fakulteta koji su tokom studija imali prosečnu ocenu između 9,50 i 10,00 obavljaće stručnu praksu u pokrajinskim sekretarijatima, ustanovama i institucijama, koje će na taj način dobiti novi kvalitet. Cilj nam je zajednički – da budemo moderniji i uspešniji – i zbog toga je važno da najbolji budu sa nama, jer se u pokrajinskim institucijama donose odluke, prave strategije i planovi za razvoj našeg društva“, istakao je Mirović poručivši stipendistima da je zato njihova uloga značajna u budućnosti.

Prema njegovim rečima, stipendisti će tokom godinu dana, koliko će trajati stručna praksa, dobijati 60.000 dinara mesečno.

Ova mera, koja se realizuje u cilju stručnog osposobljavanja najboljih diplomiranih studenata, sprovodi se drugu godinu zaredom, u okviru Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja u AP Vojvodini, koji je donela Pokrajinska vlada.

-Ovim programom uspeli smo da obezbedimo dvanaestomesečnu stipendiju za obavljanje stručne prakse, ali i da najboljim diplomiranim studentima damo priliku da znanje koje su stekli tokom studija primene u našim institucijama, kako bismo doprineli i unapređenju njihovog rada. Plan nam je da ovaj program realizujemo svake godine, jer to je odraz naše odgovornosti prema vrhunskim rezultatima koje stipendisti ostvaruju“, rekao je predsednik Mirović, i podsetio da se program realizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Nacionalne službe za zapošljavanje i visokoobrazovnih ustanova u Vojvodini.

Salaščanka Verica Grković je diplomirana hemičarka, koja je studije na Prirodno matematičkom fakultetu u Novom Sadu završila sa prosečnom ocenom 10,00.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: