• petak, 19. april 2024.
“Sremice” obeležile 22 godine rada
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

“Sremice” obeležile 22 godine rada

7. april 2022. godine

Više od dve decenije postojanja i rada Udruženja žena “Sremica” iz Pećinaca obeležile su brojne izložbe i manifestacije, ali i druženja sa prijateljskim udruženjima žena kako iz pećinačke opštine, tako i iz opština širom Srbije i regiona. Negovanje kulture i tradicije Donjeg Srema je od samog osnivanja bio glavni zadatak članica ovog udruženja, a po rečima njihove predsednice Mare Milovanović, okupljanja povodom obeležavanja datuma osnivanja uvek su dobra prilika da se razmene iskustva i učvrste prijateljstva.

– Sa malim zakašnjem obeležile smo 22 godine postojanja zajedno sa 15 udruženja žena. Pandemija nas je malo poremetila u smislu obeležavanja ovog datuma, ali smo uspele da 1. aprila okupimo naše prijatelje, sponzore i sve one koji nam pružaju podršku i finansiraju naš rad. Trudimo se da se naša tradicija ne zaboravi, pa tako organizujemo i manifestaciju “Kolači naših baka” u Pećincima, a ove godine smo po 15. put učestvovale na manifestaciji “Zlatne niti” u Vrnjačkoj banji. Idemo i van granica naše zemlje u Sloveniju i to u Velenje gde smo izlagale svoje radove na međunarodnoj manifestaciji veza, a posećujemo i manifestacije u Lapljem selu na Kosovu i Metohiji, i u Dvorovima u Republici Srpskoj. Naš cilj je da gde god da odemo na najbolji način predstavimo naš rad i našu opštinu” – rekla je Mara.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: