• Thursday, 7. July 2022.
APEL Crvenog krsta Pećinci
Društvo | Pećinci
0 Komentara

APEL Crvenog krsta Pećinci

15. March 2022. godine

Zbog aktuelne epidemiološke situacije smanjen je odziv dobrovoljnih davalaca krvi već duže vreme, pa su smanjene i rezerve krvi svih krvnih grupa.

Crveni krst Pećinci u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine poziva sve društveno odgovorne kompanije, koje posluju na teritoriji naše opštine, da se uključe u Nacionalni program obezbeđivanja dovoljnih količina krvi.

“Važnost stabilnog održavanja zaliha krvi je od izuzetne važnosti za funkcionisanje čitavog zdravstvenog sistema jer samo stabilnim snabdevanjem klinika, neće biti ugrožen ni odložen operatvni program i hematološko zbrinjavanje vitalno ugroženih pacijenata. Akcija davanja krvi bi se organizovala u terminu koji kompaniji najviše odgovara, kako ne bi ugrožavala proces rada kompanije, uz poštovanje svih mera protiv prenosa korona virusa. Svi zajedno moramo da učinimo dodatni napor i da obezbedimo dovoljne količine krvi, jer svako od nas može doći u situaciju da mu je krv potrebna” – poručila je sekretar pećinačkog CK Gordana Konjević, i ujedno se zahvalila svim kompanijama koje su se već odazvale njihovom apelu i organizovale vanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Više informacija o organizovanju vanredne akcije DDK mogu se dobiti na telefon Crvenog krsta Pećinci 022 2436 503 ili na email: pecinci@redcross.org.rs.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: