• četvrtak, 6. oktobar 2022.
Odlična odbojkaška predstava u Sremskoj Mitrovici
Sport
0 Komentara

Odlična odbojkaška predstava u Sremskoj Mitrovici

1. februar 2022. godine

SREM : CRVENA ZVEZDA 1:3 (16/25, 25/21, 19/25, 18/25) 78:96

Hala Mitrovačka gimnazija – Sremska Mitrovica subota, 29. januar 2022. sudije: Zelenović Đorđe – Petrović Aleksandar, linijske sudije Šuškić Jelena i Marinković Igor

Srem i Crvena zvezda su u subotu odigrali sjajan meč. Favorizovana Crvena zvezda je ostvarila pobedu ali se Srem pokazao kao dostojan protivnik. Mada rezultat ukazuje da Zvezda nije imala mnogo problema na gostovanju u Sremskoj Mitrovici meč je bio prilično neizvestan.

Domaće igračice su u utakmicu ušle oslabljene neigranjem odliične korektorke Dunje Grabić.

Sav teret bočnih napadačkih akcija i dobrog dela prijema pao je na tri petnaestogodišnjakinje Anu Mihajlović, Minu Stanojević i Sonju Danilović. Njih tri su taj posao veoma dobro odradile. Protiv sebe su imale najbolji primački par Srbije Milunović i Lazić i Dijanu Bošković rođenu sestru naše reprezentativke Tijane Bošković.

Prvi set je počeo prednošću Crvene zvezde, ali se Srem do polovine seta vratio na 11:11. U tom periodu je veoma dobro igrala Sonja Danilović. Potom je kao i više puta ove sezone došlo do velikog pada u igri Srema i Zvezda se odvojila na nedostižnu razliku. Odbojkašice Srema se nisu predale i u drugom setu stižu veliku vođstvo Zvezde i sa 1:6 preokreću na 9:8. Ana Mihajlović je napravila nekoliko sjajnih poena i povukla čitavu ekipu. Rezultat se potom više
puta lomio da bi Srem konačno osvojio set za izjednačenje.

Treći set je zasluženo pripao Crvenoj zvezdi a u četvrtom su Sremove igračice odlično igrale do vođstva 18:16. Tada iskustvo Zvezde dolazi do izražaja. Bojana Drča sa dva as servisa unosi nemir u prijem Srema i Zvezda pravi devet uzastopnih poena za konačnih 3:1 i pobedu.

U Sremu je odlučna bila Ana Mihajlović kako na prijemu tako i u napadu, a veoma dobru igru je pružila i libero Ana Tadić. Кod Crvene Zvezde ubedljivo najbolja i igračica utakmice bila je Jelena Lazić.

Sledeće nedelje odbojkašice Srema u okviru petnaestog kola Super lige Srbije gostuju ekipi Partizana u Master centru u Zemunu.

Srem: Mihajlović, Stanojević, Tadić, Gaćeša, Egić, Lukić, Jeković, Danilović, Dragović, Antić, Berbatović, trener Mirjana Musulin, pomoćni trener Nikola Кapric.

Crvena zvezda: Taubner, Milojević, Marković, Drča, Šajić, Milunović, Đorđević, Ašonja, Lazić, Janjić, Delić, Stanković, Bošković, Rodić, trener Milan Gršić.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: