• ponedeljak, 26. septembar 2022.
Neposredna nastava u školama
Društvo | Vesti
0 Komentara

Neposredna nastava u školama

25. februar 2022. godine

Tim za škole doneo je danas odluku da od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici pohađaju nastavu neposredno, odnosno po prvom modelu.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema “Servis javnog zdravlja” koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut za javno zdravlje Srbije, od 18. do 23. februara broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 1.348  ili 0,18 odsto obolelih.

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovid-19 u istom periodu iznosio je 4,7 odsto.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Srbije nije bilo odeljenja koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.

Ukupno je 13 odeljenja ili 0,03 odsto, koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih pet kalendarskih dana i dve grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u proteklih pet kalendarskih dana.

Tim za škole će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou, dodaje se u saopštenju.

FoNet

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: