• subota, 18. maj 2024.
Sufinansiranje zapošljavanja
Društvo | Vesti
0 Komentara

Sufinansiranje zapošljavanja

4. januar 2022. godine

Nacionalna služba za zapošljavanje Republike Srbije (NSZ) pozvala je danas pokrajinske organe i lokalne samouprave da učestvuju u sufinansiranju mera i programa aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini, u skladu sa Strategijom zapošljavanja za period od 2021. do 2026. godine.

U saopštenju NSZZ podseća da je Akcionim planom za period od 2021. do 2023. godine planirano učešće pokrajina i lokalnih samouprava u sufinansiranju brojnih mera aktivne politike zapošljavanja.

Te mere su, kako se navodi, stručna praksa, pripravništvo za mlade sa visokim obrazovanjem, pripravništvo za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem, sticanje praktičnih znanja i obuka za nezaposlene na zahtev poslodavca.

Među merama su i subvencija za zapošljavanje nezaposlenih iz kategorije teže zapošljivih, subvencije za samozapošljavanje i javni radovi.

U pozivu se naglašava da  lokalni planski dokument u oblasti zapošljavanja mora biti u saglasnosti sa Akcionim planom, odnosno sa pokrajinskim planskim dokumentom u oblasti zapošljavanja.

Autonomna pokrajina odnosno jedinica lokalne samouprave koja u okviru pokrajinskog, odnosno lokalnog planskog dokumenta u oblasti zapošljavanja, obezbeđuje više od polovine sredstava potrebnih za finansiranje određene mere aktivne politike zapošljavanja može podneti zahtev Nacionalnoj službi za učešće u finansiranju te mere.

Izuzetno, ukoliko se radi o nerazvijenoj jedinici lokalne samouprave, ministar nadležan za poslove zapošljavanja može odobriti učešće u finansiranju i kada je obezbeđeno manje od polovine potrebnih sredstava.

Zahtevi se mogu podneti nadležnim filijalama Nacionalne službe za zapošljavanje, najkasnije do 28. februara 2022. godine, a sve informacije o učešću u sufinansiranju mera aktivne politike zapošljavanja u 2022. godini, kao i Obrazac Zahteva za učešće, dostupni su na zvaničnoj veb stranici NZS: www.nsz.gov.rs, navedeno je u saopštenju.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: