• petak, 29. mart 2024.
Raspisan pesnički konkurs “Mašta i snovi”
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Raspisan pesnički konkurs “Mašta i snovi”

24. januar 2022. godine

Centar za kulturu „Sirmiumart” iz Sremske Mitrovice, povodom organizovanja Međunarodnog festivala poezije mladih pesnika „Mašta i snovi”, 12. po redu, raspisuje Pesnički konkurs za sve učenike osnovnih i srednjih škola. Konkurs nije tematski i omogućava mladim pesnicima apsolutnu slobodu umetničkog izraza.

Uslovi konkursa:

-jedan autor može poslati najviše 3 pesme, svaku dužine do 24 stiha (reda);
-pesme autora iz Republike Srbije i iz inostranstva šalju se elektronskom poštom;
-ispod svakog primerka pesme potrebno je napisati sve podatke (ime, prezime, razred, naziv škole, mesto, poštanska adresa, broj telefona i e-mail adresa);
-u skladu sa prethodno pomenutim, sve radove dostaviti do 13. marta na email adresu: mastaisnovi@gmail.com

Stručni žiri će odabrane najuspešnije radove svrstati u tri kategorije, a njihovi autori će steći pravo učešća na Desetom međunarodnom festivalu poezije mladih pesnika „Mašta i snovi”, koji će biti održan u maju 2020. godine u Sremskoj Mitrovici.

Kategorije su:

-od I do IV razreda osnovne škole,
-od V do VIII razreda osnovne škole,
-od I do IV razreda srednje škole

Najuspešniji autori od I do VIII razreda biće nagrađeni poveljom i kompletom knjiga, a najuspešniji srednjoškolac nagradnim putovanjem. Svaki uspešan rad biće objavljen u Zborniku pesama Festivala. Svi nagrađeni biće blagovremeno obavešteni o datumu održavanja Festivala.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: