• četvrtak, 22. februar 2024.
Novi hipodrom i Gradski stadion u Sremskoj Mitrovici
Vesti
0 Komentara

Novi hipodrom i Gradski stadion u Sremskoj Mitrovici

10. januar 2022. godine

Sremska Mitrovica će u budućnosti biti bogatija za Gradski fudbalski stadion, kao i za novi hipodrom. Oba objekta biće izgrađena u kompleksu Кazneno popravnog zavoda.

Prema rečima direktorice Javnog preduzeća “Urbanizam” Mirjane Vašut, plan detaljne regulacije kojim je predviđena izgradnja ovih objekata je završen i već je prošao javni uvid.

-Po nalogu našeg osnivača, odnosno Grada Sremska Mitrovica, preduzeće na čijem sam čelu ove godine izradilo je Plan detaljne regulacije kompleksa Gradskog stadiona u zoni КP zavoda. Cilj izrade tog plana je uređenje pratećih sadržaja uz Кazneno popravnu instituciju, a to pre svega obuhvata formiranje i izgradnju novog hipodroma sa pravilnom dispozicijom u odnosu na strane sveta i ispunjavanje svih tehničkih zahteva. Postojeći hipodrom koji mi imamo obavlja svoju delatnost, ali ne zadovoljavaju sve kriterijume za održavanje određenih trka i drugih sportskih aktivnosti koje traži konjički sport. Planom detaljne regulacije predviđeno je da hipodrom bude pomeren ka istoku i da bude opremljen odgovarajućom stazom – objašnjava Vašut.

Ona dodaje da će to biti jedna zona, a da će se na nju naslanjati druga zona u kojoj će biti smešten fudbalski stadion.

-Fudbalska igrališta koja mi trenutno imamo u gradu su malih, ograničenih kapaciteta i opremljenosti i iz tog razloga se lokalna samouprava opredelila da uradi ovaj plan koji je stvorio je prostorne uslove za izgradnju Gradskog stadiona sa svim pratećim sadržajima – uslužnim i ugostiteljskim. Stadion će ispunjavati sve uslove odigravanja utakmica najviših rangova, a jedan od preduslova za tako nešto je pored toga da bude određenih dimenzija, bude adekvatno i infrastrukturno opremljen. Pre svega tu se misli na saobraćajnice i parking prostor. Mi smo u našem planskom rešenju opredelili dovoljno prostora za parkiranje vozila svih posetilaca u vreme održavanja manifestacija na stadionu, a isti se može i sam koristiti u neke druge svrhe u smislu održavanja sajmova i slično – priča Vašut.

Objekat stadiona će, objašnjava dalje ona, biti modernog izgleda, savremenih urbanističkih i arhitektonskih rešenja i pored njega će uz biti izgrađeni i objekti koji prate sportsku delatnost, kao što su smeštajni kapaciteti, a trgovinski i drugi ugostiteljski sadržaji.

-Volela bih da napomene da ostoji deo prostora koji je slobodan između okolnih ulica koje se nastavljaju na stambenu zonu, pomenutim planom će tu biti izgrađena jedna saobraćajnica koju treba maksimalno iskoristiti tako da je zamisao da se na nju priključe i neki drugi sadržaji, odnosno jedan niz jednoporodičnih stambenih objekata. Svi ostali slobodni prostori urediće se kao urbani zeleni prostori koji prate osnovnu namenu – sport, rekreaciju, stanovanje i Кazneno popravnu ustanovu – objašnjava dalje direktorica.

Plan detaljne regulacije prošao je javni uvid i na njega za to vreme nije upućena ni jedna primedba. Naredni korak podrazuemva da se plan nađe pred komisijom za planove Grada Sremska Mitrovica, a ukoliko od iste dobije pozitivan zaključek već u januaru mesecu bi se mogao naći pred gradskim odbornicima.

-Ukoliko plan bude usvojen na Skupštini Grada Sremska Mitrovica, a ne vidim zašto ne bi, za očekivati je da zatim sledi izdavanje lokacijskih uslova za izgradnju, projekat je prema mojim saznanjima gotov, tako da se eventualno i početak izgradnje može očekivati u nekoj bližoj budućnosti – zaključuje Vašut.

D. T.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: