• petak, 24. maj 2024.
Od Pokrajine 3,5 miliona za uklanjanje deponije na vašarištu
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Od Pokrajine 3,5 miliona za uklanjanje deponije na vašarištu

9. decembar 2021. godine

U Novom Sadu su juče uručeni ugovori o finansiranju i sufinansiranju projekata iz oblasti zaštite životne sredine. Predstavnicima 12 lokalnih samouprava iz Autonomne pokrajine Vojvodine ugovore je uručio v.d. pomoćnika pokrajinskog sekretara Nemanja Erceg, a dodeljena bespovratna sredstva su namenjena finansiranju i sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije i realizaciji projektnih aktivnosti na rešavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada – sanaciji i rekultivaciji divljih deponija i sanaciji i rekultivaciji degradiranih površina na teritoriji AP Vojvodine.

U ime Opštine Pećinci ugovor je potpisao predsednik opštine Siniša Đokić, koji je izjavio da će dodeljena sredstva, u iznosu od 3,5 miliona dinara, biti iskorišćena za projekat uklanjanja divlje deponije u neposrednoj blizini vašarišta u Pećincima.

„Ova deponija već godinama predstavlja ruglo, ali i potencijalni izvor zagađenja u Pećincima i zbog toga nam je značajna podrška koju smo danas dobili od Pokrajinskog sekretarijata. Nakon uklanjanja deponije u planu je ograđivanje prostora na kojem se održava pećinački vašar, kako bismo predupredili ponovno formiranje divlje deponije na ovom mestu, a nedostajuća sredstva za završetak ovog projekta obezbediće Opština Pećinci iz budžetskih sredstava“ – rekao je Đokić.

On je istakao da je pećinačka lokalna samouprava intenzivirala aktivnosti na uklanjanju divljih deponija.

„Sopstvenim sredstvima smo uklonili veliku divlju deponiju u Šimanovcima, a uklanjanje divlje deponije u Obrežu su sufinansirali Ministarstvo zaštite životne sredine i Opština Pećinci. Javno komunalno preduzeće „Sava“ u okviru svojih redovnih aktivnosti već godinama radi na sanaciji divljih deponija u svim naseljima naše opštine. Zajednički cilj nam je da sačuvamo životnu sredinu, kako bi nam deca odrastala u zdravom okruženju“ – izjavio je predsednik Đokić i dodao da su najveća prepreka u borbi protiv divljih deponija neodgovorni pojedinci i privrednici koji ponovo nepropisno odlažu otpad na tek saniranim površinama.

Pored Pećinaca, potpisnici ugovora su gradovi Zrenjanin, Kikinda i Sombor, kao i opštine Nova Crnja, Žitište, Srbobran, Opovo, Žabalj, Novi Bečej, Šid i Senta, a ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata iznosi 46 miliona dinara.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: