• petak, 24. maj 2024.
Oaza zelenila oko dečjeg igrališta
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Oaza zelenila oko dečjeg igrališta

8. decembar 2021. godine

Saveti mesnih zajednica Prhovo i Sibač realizovali su akcije ozelenjavanja svojih naselja sadnicama koje je obezbedila Opština Pećinci. U Prhovu je zasađeno preko 30 sadnica drveća, najviše platana i brestova, koji su posađeni u dvorištu Doma kulture i vrtića, ispred osnovne škole i u školskom dvorištu, kao i ispred pravoslavnog hrama i kapele.

– U Prhovu se već petu godinu zaredom realizuju akcije ozelenjavanja javnih površina, a za to vreme je zasađeno preko 60 sadnica drveća, koje će u budućnosti biti i ukras i pluća našeg naselja – rekao je predsednik Saveta MZ Prhovo Ivan Кonjević.

U Sibaču je zasađeno 16 sadnica javora, katalpe i breze, a sve sadnice su posađene na novom dečjem igralištu iza spomenika palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

– U akciji su nam se pridružili i učenici dva razreda sibačke osnovne škole, a pored sadnica drveća, zasadili smo i novo ukrasno bilje u 20 žardinjera u centru naselja i na spomeniku palim borcima. Za učenike je to bila i dobra lekcija o značaju očuvanja životne sredine, a novo drveće će, kada poraste biti oaza zelenila oko dečjeg igrališta – naglasio je predsednik Saveta mesne zajednice Sibač Đorđe Smiljanić.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: