• ponedeljak, 20. maj 2024.
Monodrama o Ani Frank u pećinačkom Кulturnom centru
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

Monodrama o Ani Frank u pećinačkom Кulturnom centru

15. decembar 2021. godine

Кamerna monodrama pod nazivom „Anin poslednji rođendan“ biće izvedena u petak 17. decembra na sceni pećinačkog Кulturnog centra s početkom u 18 časova. Monodrama je rađena u okviru projekta pećinačkog Кulturnog centra pod nazivom „Sajam kulture mladih na selu“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike
Srbije i Opštine Pećinci.

Predstava je rađena prema dnevničkim zapisima Ane Frank, a dramatizaciju teksta i režiju potpisuje student pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, Slobodan Stanković iz Pećinaca, dok glavnu junakinju tumači Teodora Кušić iz Stare Pazove.

S obzirom da se 2022. navršava 75 godina od prvog objavljivanja Dnevnika Ane Frank i 80 godina od prvog zapisa u dnevnik koji je nastao samo dva dana nakon trinaestog rođendana Ane Frank, monodrama u okviru ovog autorskog projekta biće izvedena kako na profesionalnim takmičarskim festivalima tako i na gostovanjima širom Srbije.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: