• nedelja, 14. april 2024.
Vojna vežba “Sistem 2021” i u Sremskoj Mitrovici
Vesti
0 Komentara

Vojna vežba “Sistem 2021” i u Sremskoj Mitrovici

3. novembar 2021. godine

Na inicijativu Republičkog štaba za vanredne situacije, u petak, 5. novembra velika vojna vežba “Sistem 2021” biće istovremeno održana u 22 grada i 17 opština u Republici Srbiji, između ostalih i u Sremskoj Mitrovici.

Tim povodom u 09.00 časova u Gradskoj kući biće održana sednica Kriznog štaba Grada Sremska Mitrovica, a zatim će od 10:00 do 12:00 časova biti izvedena pokazna vežba na lokaciji kod Male crkve i III zdravstvena stanica, gde će na savskom keju biti postavljeni paneli protiv poplava i džakovi sa peskom. Pored Male crkve će biti postavljeni i šatori za pružanje prve pomoći, a iz zgrade Promenada 3 vršiće se simulacija evakuacije povređenih.

U nastavku simulacija zbrinjavanja povređenih odvijaće se u Poslovno sportskom centru “Pinki”, gde će biti postavljeni šatori  za zbrinjavanje povređenih.

Istovremeno od 10:00 do 12:00 časova u firmi “Kuper standard” izvodiće se pokazna vežba “Tehničko-tehnološka nesreća”, gde će učestvovati Vatrogasno -spasilačka četa  Sremska Mitrovica , Crveni krst i Hitna pomoć.

U “Sistem 2021″ u našem Gradu učestvuju: GU za opšte i zajedničke poslove i imovinu, VP”Sava”, JKP “Komunalije”, PSC “Pinki”, Dom zdravlja – Hitna pomoć, Crveni krst, Vatrogasno – spasilačka četa Sremska Mitrovica, Specijalna jedinica Civilne zaštite, Odeljenje civilne zaštite opšte namene MZ”Centar”, PU Sremska Mitrovica, Komunalna policija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: