• nedelja, 25. februar 2024.
Predsednik saveza posetio Podrinje
Sport
0 Komentara

Predsednik saveza posetio Podrinje

22. novembar 2021. godine

Predsednik Stonoteniskog saveza Srbije, proslavljeni reprezentativac i olimpijac Aleksandar Saša Кarakašević, nedavno je bio u poseti Stonoteniskom klubu Podrinje iz Mačvanske Mitrovice. Tom prilikom, u prostorijama Doma kulture održan je regionalni sastanak stonotensikih klubova iz Sremske i Mačvanske Mitrovice, Šida i Rume, sa predsednikom i predstavnicima saveza.

– Prvi put su klubovi u situaciji da nešto dobiju, za to smo se borili. Naš cilj je da ih sve obiđemo. Mene kada god pozovu, rado ću se odazvati. Izborili smo se da svako ima pravo glasa i da se svi pitaju. Rang takmičenja nije bitan kada govorimo o tome da je neko veliki klub, jedino merilo je ko pravi igrače i gde deca treniraju. Smatram da mi kao mali sport u Srbiji imamo dosta klubova. Trudimo se da im pomognemo sa opremo, finansijski je zaista teško, imamo mali budžet – rekao je Aleksandar Кarakašević, predsednik Stonoteniskog saveza Srbije.

Tema sastanka koji je okupio veliki broj ljubitelja stonog tenisa, sportskih radnika i rekreativaca, bilo je urađeno u prethodnom periodu, šta se očekuje u budućnosti i na koji način pomoći klubovima koji se bore i opstaju u malim sredinama. Na događaju u Domu kulture bio je prisutan i Zoran Miščević, zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu i sport.

– Grad Sremska Mitrovica obraća pažnju na “manje” sportove i upravo će pomoć njima biti jedna od strategija u godini koja dolazi. Ovde u Mačvanskoj Mitrovici postoji dobra volja, entuzijazam ljudi koji se bave stonim tenisom, a cilj je da se uključi što veći broj omladine i dece sa ovog područja severne Mačve. Baviti se sportom je uvek dobro, veliko je zadovoljstvo kada neko iz vrha saveza dođe u malo mesto. Idealna prilika da se informišemo i čujemo kakvi su planovi u narednom periodu. Sport je značajna stvar za decu i generacije koje dolaze – rekao je Zoran Miščević.

Predsednik Stonoteniskog kluba Podrinje, Rade Кovačević, istakao je značaj posete Aleksandra Кarakaševića u Mačvanskoj Mitrovici, kao i čast koja im je pripala zbog posete velikog šampiona ovog sporta. Posle regionalnog sastanka održano je i druženje sa Кarakaševićem trening sa prisutnima, fotografisanje i neformalni razgovori o stonoteniskom sportu.

– Prezadovoljni smo što smo kao klub koji postoji tri i po godine dobili priliku da organizujemo regionalni sastanak na kome je prisutan i predsednik saveza. Čuo je da postoji dobra organizacija, samim tim i želeo da dođe da se upozna sa sportskim radnicima, uslovima i načinom na koji funkcionišemo. Кao uspešan olimpijac i prvi čovek saveza, pomoći će nam koliko može – naveo jeКovačević.

D.T.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: