• četvrtak, 6. oktobar 2022.
Opštini Pećinci 2 miliona za izradu planske dokumentacije
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Opštini Pećinci 2 miliona za izradu planske dokumentacije

19. novembar 2021. godine

U zgradi Pokrajinske vlade u Novom Sadu, nedavno su uručeni ugovori za sufinansiranje izrade planske dokumentacije. Na osnovu sprovedenog javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, pravo na sufinansiranje je ostvarilo 13 lokalnih jedinica, među kojima i Opština Pećinci.

“Finansijska pomoć Pokrajinskog sekretarijata je veoma značajna za našu opštinu, s obzirom da su u pitanju bespovratna finansijska sredstva. Konkurisali smo radi izrade Plana generalne regulacije naselja Donji Tovarnik, a ostvarili smo pravo na maksimalan iznos od 2 miliona dinara. Izgradom novog Plana generalne regulacije ovog naselja stvorićemo planski osnov za uređenje Tovarnika, ali stvoriće se i uslovi za privredni razvoj i plansku izgradnju objekata infrastrukture” – izjavio je predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić i dodao da je novi planski dokument bio neophodan zbog usklađivanja novonastalih potreba društveno ekonomske zajednice u Donjem Tovarniku, kao i zbog usklađivanja sa planovima višeg reda, planovina razvoja i drugim zakonskim aktima.

Ugovore je juče ispred Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine predstavnicima lokalnih jedinica uručila Svetlana Kilibarda, v.d. pomoćnica pokrajinskog sekretara, koja je tom prilikom rekla da prošle godine zbog pandemije izazvane virusom Covid-19 Pokrajinski sekretarijat nije bio u mogućnosti da dodeli sredstva lokalnim jedinicama, kao i da joj je posebno zadovoljstvo što je rebalansom budžeta ove godine Sekretarijat u mogućnosti da sprovede ovaj konkurs. Ukupan iznos dodeljenih budžetskih sredstava za sufinansiranje izrade planske dokumentacije iznosi 20 miliona dinara.

pecinci.org

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: