• petak, 29. septembar 2023.
Razglednice Srema za ljude velikog srca
Društvo | Vesti | Pećinci
0 Komentara

Razglednice Srema za ljude velikog srca

21. oktobar 2021. godine

Kao i svake godine, tokom oktobra Osnovna škola „Slobodan Bajić Paja“ iz Pećinaca organizuje Likovnu koloniju, tokom koje učenici ove obrazovne ustanove svoju maštu i kreativnost prenose ne samo na papir, nego i na razne druge materijale pogodne za oslikavanje. Tradicionalno se Likovna kolonija organizuje u dvorištu Lovačkog doma u Donjem Tovarniku, ali ove godine, kako je rekla Vesna Maričić Luković, nastavnica likovnog vaspitanja, zbog epidemiološke situacije i bezbednosti učenika, kolonija je organizovana zasebno u svakoj školi.

Tema pete Likovne kolonije je „Razglednice Srema“, a učenici su stvarali svoja mala umetnička dela na malim formatima – razglednicama, različitim tehnikama shodno veštini i senzibilitetu svakog učenika. Ovogodišnja kolonija organizovana je tokom dva dana – prvog dana program je realizovan u holu novog dela pećinačke srednje škole, dok je drugog dana program realizovan u područnoj školi u Donjem Tovarniku.

rbt

“Iako ove godine nismo mogli da ugostimo učenike drugih škola u opštini i okrugu, mašte, talenta i osmeha nije nedostajalo. U prelepom ambijentu naše srednje škole prvog dana je učestvovalo 25 učenika naše škole, a koloniji su prisustvovala i dva učenika Škole za specijalno obrazovanje „Anton Skala” iz Stare Pazove sa svojom nastavnicom. Pored druženja ova likovna kolonija ima i humanitarni karakter. Novac od prodatih radova doniraćemo drugarici naše škole Anđeli Vračević, učenici 5 razreda. Drugi dan, likovna kolonija je održana u Donjem Tovarniku, u holu škole. Na koloniji je učestvovalo 24 učenika od petog do osmog razreda, ali i osam učenika nižih razreda kao i četiri predškolca. Naše razglednice su dostupne svim ljudima velikog srca koji žele da podrže ovu našu humanitarnu akciju i kupe razglednice” – rekla je nastavnica Vesna, i dodala da se razglednice mogu pronaći u prostorijama UŽ “Sunčev cvet” u Donjem Tovarniku, kao i na štandovima udruženja žena širom naše zemlje.

Ona dodaje da kolonija neguje umetnost svake vrste, povezuje različite predmete, neguje kolegijalnost, a dokaz je i pesma inspirisana baš našom kolonijom, autora nastavnice Milice Đurđević. Likovnu koloniju u Donjem Tovarniku zasladile su članice UŽ “Sunčev cvet” sa korpom prepunom toplih kiflica.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: