• petak, 19. jul 2024.
Novi lek protiv kovida
Društvo | Vesti
0 Komentara

Novi lek protiv kovida

18. oktobar 2021. godine

Кompanija MSD Srbija saopštila je danas da je sa Vladom potpisala sporazum o nabavci leka “molnupiravir”, oralne antivirusne terapije za lečenje blage i umerene  infekcije izazvane virusom SARS–COV-2 kod odraslih i navela da će, ako bude odobren, lek obezbediti ranu terapiju 50.000 pacijenata.

“Molnupiravir” je pokazao da za približno 50 odsto smanjuje rizik od hospitalizacije ili smrtnog ishoda izazvanih  virusom SARS-COV-2.

“Molnupiravir” je aktivan u nekoliko pretkliničkih modela SARS-COV-2, uključujući profilaksu, lečenje i sprečavanje prenošenja infekcije.

Osim toga, pretklinički i klinički podaci pokazuju da je “molnupiravir” uspešan protiv najčešćih varijanti SARS-COV-2 virusa.

FoNet

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: