• nedelja, 25. februar 2024.
Takmičenje, druženje i popularizacija girevoj sporta
Pećinci
0 Komentara

Takmičenje, druženje i popularizacija girevoj sporta

13. septembar 2021. godine

U Sportskoj hali u Donjem Tovarniku, u subotu 11. septembra, održan je treći međunarodni turnir „Kup Srbije u girevoj sportu“, u organizaciji Sportskog udruženja Girevoj sport iz Pećinaca pod pokroviteljstvom Sportskog saveza „Razvoj spotova“ Pećinci. Na ovogodišnjem Kupu učestvovao je 51 takmičar iz Srbije (8 klubova), Mađarske (5 klubova), ali i Bugarske, koji su imali online nastup.

Kup Srbije posetio je i predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić, a predsednik pećinačkog udruženja Girevoj sport Milinko Mitrović istakao je tokom razgovora sa predsednikom da girevoj postaje sve popularniji sport u pećinačkoj opštini.

„Današnje takmičenje za cilj ima popularizaciju ovog sporta pre svega kod mlađe populacije.Takođe, želeli smo da maksimalno poboljšamo saradnju između klubova i pojedinaca. Mislimo da smo u tome uspeli, jer su se gosti vratili svojim kućama prezadovoljuni. Kup je, ujedno, bio provera trenutne forme, ali i motivacija da se i dalje vredno radi i napreduje“ – rekao je Mitrović.

Na trećem Kupu Srbije u girevoju, takmičarske discipline su bile: long cycle, biathlon (jerk i snatch). Revijalne discipline su bile: mini triathlon i jednoručni triathlon.

Najbolji pojedinac na današnjem takmičenju bio je Tsvetomir Kramarski iz Lokomotiva Be Strong (Sofija), koji je u disciplini long cycle (2 x 24 kg), u kategoriji preko 90 kilograma, imao 97 ponavljanja.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: