• četvrtak, 25. april 2024.
Golfer krijumčario umetničke slike
Vesti
0 Komentara

Golfer krijumčario umetničke slike

4. septembar 2021. godine

Carinici su, u saradnji sa policijom, 2. septembra 2021. godine na izlazu prelaza Batrovci sprečili pokušaj krijumčarenja nekoliko umetničkih slika, među kojima su se našle i dve potisane imenima čuvenih slikara Vinsenta van Goga i Pjera Bonara.

Da li je reč o kopijama ili originalima biće predmet dalje istrage, ali je važno da su zahvaljujući radu graničnih službi, te slike sada zadržane dok se ne utvrdi njihova autentičnost i poreklo.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu izlaznu kontrolu pristigao ”reno tvingo” slovenačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 70-godišnji državljanin Slovenije.

Putnik je tvrdio da nema ništa da prijavi i da nosi samo štapove za golf, jer je u Srbiji boravio zbog golf turnira na kome je učestvovao.

Međutim, detaljnim pregledom vozila utvrđeno je da se ispod suvozačkog sedišta nalazi torba sa pet (5) neprijavljenih umetničkih slika.

Na tri slike nije bilo podataka o autoru (ulje na platnu sa motivom vetrenjače, vodene boje na papiru sa motivom ženskog lika i grafitna olovka sa motivom muzičkog instrumenta).

Dve slike su, međutim, nosile potpise poznatih autora: jedna je rađena pastelnim bojama sa motivom šume i potpisom Van Goga, a druga vodenim bojama sa motivom muške figure i potpisom Bonar.

Neprijavljene slike i putnik u čijem su autu otkrivene, predati su policiji u dalju nadležnost.

Izvor/foto: carina.rs

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: