• petak, 29. mart 2024.
Održana prva radionica u okviru projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom”
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održana prva radionica u okviru projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom”

14. jul 2021. godine

Prva radionica u okviru projekta „Registar zagađivača animalnim otpadom” uspešno je održana prošle nedelje u Sremskoj Mitrovici.

Radionica je podržana od strane UNDP-a, Uprave za veterinu i Grada Sremska Mitrovica. Na prvoj, od dve predviđene radionice, su se okupili veterinari, veterinarski inspektori, farmeri, komunalne službe kojima su se obratili gradonačelnica Svetlana Milovanović, načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražen Riđošić, predstavnik odeljenja za cirkularnu ekonomiju Privredne Komore Srbije Nebojša Vraneš i menadžer projekta Dušan Filimonović.

Na radionici su prisustvovali i predstavnici PKS Srema i Agencije za Ruralni razvoj Srema kao i direktor najveće i najmodernije kafilerije u Srbiji “Energozelena” iz Inđije.

Predavači na radionicu su bili Slavica Nikolić Stajković, šef grupe u Upravi za veterinu sa temom “Sporedni proizvodi životinjskog porekla” i Načelnik Zoohigijenske službe pri JKP “Komunalije” Srećko Čupić sa temom “Uloga Zoohigijenske službe u eliminisanju animalnog otpada i sprečavanju širenja zoonoza” i Dušan Filimonović projektni menadžer sa temom “Android aplikacija za evidentiranje odlaganje otpada životinjskog porekla sa korisničkim uputstvom”.

Sledeća radionica će se održati u oktobru i na njoj je planirano da budu pozvani samo individualna gazdinstva stočara sa teritorije Grada.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: