• subota, 3. decembar 2022.
Nakon imunizacije dve trećine odraslih u opštini Stara Pazova, naglo opalo interesovanje za vakcinisanje
Vesti
0 Komentara

Nakon imunizacije dve trećine odraslih u opštini Stara Pazova, naglo opalo interesovanje za vakcinisanje

15. jul 2021. godine

Već nekoliko nedelja broj novozaraženih u staropazovačkoj opštini je minimalan, na dnevnom nivou testira se oko 40 pacijenata od kojih otprilike svaki drugi, treći dan neko od sugrađana i bude pozitivan, potvrdio je za RTV Stara Pazova Duško Koldžić, epidemiolog. 

Trenutno interesovanje za vakcine je slabo. Broj podeljenih vakcina u staropazovačkoj opštini je nešto više od 37 hiljada doza. U Preventivnom centru Stara Pazova dnevno podele do 30 vakcina. Gužvi nema, a cepivo mogu primiti i sugrađani koji nemaju poziv e-Uprave. Na raspolaganju su Fajzerova i Sinofarm vakcina za prvu dozu, kao i ruska Sputnjik V za one koji se revakcinišu. 

Medicinari Doma zdravlja “Dr Jovan Jovanović – Zmaj” su ovih dana aktivni i na terenu, jer je u toku već četvrti krug imunizacije slabo pokretnih sugrađana u Podunavlju, Novoj Pazovi, Vojki, Golubincima, Staroj Pazovi. 

Podsećamo roditelje da i deca starija od 12 godina mogu biti vakcinisana po preporuci Fajzerovom vakcinom, uz saglasnost izabranog pedijatra. 

Evidentno je, kažu lekari, da sugrađani ne poštuju mere, ne nose masku ni u zatvorenom prostoru i ne održavaju potrebnu distancu. Poštovanje mera prevencije i preporuka za vakcinaciju i dalje su ključni faktori u suzbijanju Kovida 19.

Izvor/foto: rtvstarapazova.rs

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: