• sreda, 29. novembar 2023.
Još jedan semafor u Šimanovcima
Vesti | Pećinci
0 Komentara

Još jedan semafor u Šimanovcima

16. jul 2021. godine

U Šimanovcima je ovih dana pušten u rad novi semafor na raskrsnici u centru naselja, koji će u značajnoj meri doprineti bezbednijem odvijanju saobraćaja u najprometnijoj ulici u celoj pećinačkoj opštini.

Ovu investiciju vrednu 3,8 miliona dinara sufinansirale su Pokrajinska vlada sa 2,5 miliona i Opština Pećinci sa 1,3 miliona dinara, a kako je rekao predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci Aleksandar Mandić, pećinačka lokalna samouprava je izdvojila iz budžeta i dodatnih 384.000 dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

„Uz semafor koji već postoji na raskrsnici Krnješevačke i Dečke ulice, a koji godinama nije bio u funkciji i koji smo stavili u funkciju 2018. godine, kao i uz pešački prelaz sa brzinskim displejima koji je nakon toga postavljen na prelazu puta kod crkve i škole, semafor koji je sada urađen na centru Šimanovaca dodatno će podići bezbednost pešaka i biciklista, ali i svih ostalih učesnika u saobraćaju, jer je bilo gotovo nemoguće uključiti se iz sporednih ulica na glavni put. Pogotovo su prilikom prelaska glavnog puta bili nebezbedni najmlađi i najstariji sugrađani. Semafor će donekle uspotiti saobraćaj, ali bezbednost građana je na prvom mestu“ – izjavio je Mandić.

On je naglasio da je zahvaljujući ulaganjima u bolje regulisanje saobraćaja u Šimanovcima značajno smanjen broj saobraćajnih nezgoda, a da u poslednjih par godina nije bilo nastradalih u saobraćaju i najavio da će pećinačka lokalna samouprava nastaviti da radi na povećanju bezbednosti saobraćaja u ovom naselju.

Izvor/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: