• petak, 19. april 2024.
Na snimanju filma o komandantu Beriću
Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Na snimanju filma o komandantu Beriću

2. april 2021. godine

Predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović i predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović danas su u Belegišu obišli ekipu filma “Drava se ne predaje”. Film govori o herojskom držanju komandanta kraljevskog broda “Drava” Aleksandru Beriću, koji je zajedno sa svojim brodom, pod bombaškim napadima nemačke avijacije, tačno pre 80 godina, potonuo u Dunavu. Telo ovog časnog oficira nađeno je u Belegišu. Danas su, u prisustvu gostiju, na belegiškoj adi snimane upravo te scene.
Scenarista filma je poručnik Regate iz sastava Rečne flotile Vojske Srbije Dragan Spasojević, reditelj je Nikola Lorencin, u liku komandanta Berića pojavljuje se Lazar Đukić a glavna ženska uloga poverena je Mariji Bergam. Premijera filma najavljena je za Dan flotile Vojske Srbije, 6.avgust ove godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: