• ponedeljak, 29. novembar 2021.
Migranti skriveni među kamenjem
Crna hronika
0 Komentara

Migranti skriveni među kamenjem

26. april 2021. godine

Carinici su u saradnji sa saobraćajnom policijom, prošle nedelje, na naplatnoj rampi Stara Pazova sprečili pokušaj šestorice ilegalnih migranata da nastave put ka EU u tovaru dekorativnog baštenskog kamenja.

Slučaj je otkriven kada je na poziv policije, na teren izašao specijalizovani tim carinika kako bi pregledao kamion mađarskih registarskih oznaka koji se uputio ka izlazu prelaza Kelebija.

Kamionom je upravljao mađarski državljanin koji je tovar od gotovo 23 tone dekorativnih belih kamenčića sa Tasosa preuzeo u Kavali kako bi ga prevezao do Slovačke.

Vanredna kontrola u blizini Stare Pazove pokazala je, međutim, da je carinska plomba na kamionu koji se kretao ka Novom Sadu oštećena, tačnije sečena pa uvijana.

To je izazvalo opravdanu sumnju da je neko dolazio u dodir sa tovarom, što ne bi smelo da se desi nakon postavljanja obeležja.

Ubrzo je potvrđeno da su sumnje službenika bile opravdane, jer su otvorivši tovarni deo kamiona, ugledali šestoricu migranata među vrećama dekorativnih baštenskih oblutaka.

Otkriveni migranti za koje se sumnja da su iz Avganistana, predati su policiji u dalju nadležnost i biće smešteni u neki od prihvatnih centara.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: