• četvrtak, 29. februar 2024.
Epidemiološka situacija poboljšana, oprez i dalje neophodan
Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Epidemiološka situacija poboljšana, oprez i dalje neophodan

12. januar 2021. godine

Sremska Mitrovica – Epidemiološka situacija u Sremu je poboljšana u odnosu na predhodni period, jer se dnevno registruje manji broj lica koja su inficirana, a takođe se registruje i manji broj aktivnih slučajeva u odnosu na broj stanovnika. U prethodnom danu u Sremskoj Mitrovici je registrovano 14 novih slučajeva, u Staroj Pazovi 22, u Rumi 6, u Indjiji 5, u Irigu 1, Šid 5 i Pećinci 4 lica. U Sremu je trenutno 1.915 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom, od čega 564 u Sremskoj Mitrovici, 425 u Staroj Pazovi, 366 u Rumi, 244 u Inđiji, 43 u Irigu, 137 u Šidu i 136 u Pećincima – saopštila je danas na sednici mitrovačkog Štaba za vanredne situacije direktorka Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica dr Nada Zec Petković i dodala da je u prethodnom danu na teritoriji Srema bilo 57 novoinficirano lice.

Prema njenim rečima predlog za izolaciju u u Sremskoj Mitrovici određen je za 570 lica, u Rumi 370, u Inđiji 250, u Šidu 140, Staroj Pazovi 430, Pećincima 140 i Irigu 45. Ukupno je za Sremski okrug predat predlog za karantin za 1.945 lica.

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, prema rečima zamenika direktora, dr Dragana Malobabića, u Korona centru nalazi se 131 pacijent, 102 pacijenta su pozitivna, a 9 se nalazi na respiratoru.

– Za prethodna 24 časa bilo je 123 pregleda u kovid ambulantama. U isto vreme na bolničko lečenje primljeno je 10 pacijenata. Smanjen broj pacijenata ukazuje na to da je primena mera koje je doneo Krizni štab dala rezultate – rekao je dr Malobabić.

Kako je istakao dr Adil Elhag, u kovid ambulantama u Sremskoj Mitrovici juče je zabeleženo 350 pregleda. U strukturi pregleda i dalje dominiraju kontrolni pregledi, kojih je juče bilo 266, dok je broj prvih pregleda juče bio 89.

-Punktovi za vakcinaciju u Sremskoj Mitrovici nalaziće se u Prvoj, Drugoj i Trećoj zdravstvenoj stanici u gradu, a takođe i u Laćaraku i Mačvanskoj Mitrovici. Na svakom punktu biće tri ekipe koju čine lekar i sestra i koji će vršiti vakcinaciju, u svakom trenutku će biti dostupna hitna pomoć u slučaju da dodje do nekih neželjenih reakcija. Građani Srbije počeli su preko eUprave da iskazuju interesovanje za vakcinu protiv koronavirusa. Međutim, još uvek nema detaljnih informacija gde i kada će oni koji su se prijavili moći da provere da li su i kada predviđeni za vakcinaciju – istakao je dr Elhag.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: