• Wednesday, 6. July 2022.
U Šidu 11 pozitivnih na koronu
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

U Šidu 11 pozitivnih na koronu

4. November 2020. godine

Šid – Predsednik Opštine Šid Zoran Semenović pozvao je građane da se pridržavaju propisanih mera s ciljem zaustavljanja daljeg širenja virusa korona. On je na jučerašnjoj konferenciji za novinare govorio o epidemiološkoj situaciji i istakao da je zaključno sa jučerašnjim danom registrovano jedanaest osoba pozitivno na virus korona, te da situacija nije nimalo dobra.

-Opština Šid se nalazi na granici sa Republikom Hrvatskom i Bosnom i Hercegovinom. Imamo i tri prihvatna centra za migrante tako da dolazi do susreta lokalnog stanovništva sa ljudima koji dolaze iz drugih sredina. Molim građane da se suzdrže od svakog nepotrebnog kretanja i nepotrebnih kontakata i da tako na taj način zajedno sprečimo širenje virusa korone i zaštitimo naše sugrađane – izjavio je Semenović, dodajući da Zavod za javno zdravlje iz Sremske Mitrovice svakodnevno vrši kontrolu obolelih osoba od korone, kao i osoba sa kojima su oboleli bili u kontaktu.

-Osobe koje su bile u kontaktu sa obolelima su vrlo savesne, pridržavaju se mera i nalaze se u samoizolaciji. Prijavili su Zavodu sve osobe sa kojima su bili u kontaktu. Koristim priliku da uputim apel svima koji kod sebe prepoznaju simptome karakteristične za virus korone kao što su povišena temperatura, gubitak čula ukusa i mirisa da se jave u Kovid ambulantu u Šidu – rekao je predsednik Opštine Šid Zoran Semenović.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: